Kartepe'deki “Kayıp gelinlik” olayında aklanıp işine döndü!

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde amir olarak çalışırken belediyeye gelen bir TIR dolusu gelinliğin bir kısmını kaybettiği, sattığı iddia edilen Ali Oktay, yargı kararı ile aklanarak 8 aydır uzak olduğu işine geri döndü

Kartepe'deki “Kayıp gelinlik” olayında aklanıp işine döndü!
Kartepe'deki “Kayıp gelinlik” olayında aklanıp işine döndü!
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz yıl Kartepe Belediyesi’nde dolaşan “Kayıp gelinlik” iddiaları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde görev yapan amir Ali Oktay’ın başını yakmıştı. İddialara göre bir hayırsever tarafından Kartepe Belediyesi’ne ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bağışlanan bir TIR dolusu gelinlik kayıptı. Kaybolan gelinliklerle ilgili belediyede çalışan 3 ismin sorumlu tutulduğu öne sürülüyordu. Bu konuyu gündeme getirmemizin ardından olay yargıya taşınmış ve Ali Oktay, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’den soruşturma sonuçlanana kadar görevden azledilmeyi talep etmişti. 8 aydır görevden uzak olan Ali Oktay, yargı sürecinin tamamlanması ile birlikte aklandı ve görevinin başına döndü.

Oktay, 8 ay kadar önce yaşanan süreci gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aysun Özcan Erenkaya’ya anlatmış, Erenkaya da konuyu köşesine taşıyarak takdiri kamuoyuna bırakmıştı. Oktay, Erenkaya’ya yaptığı açıklamada Henna Gelinliğin sahibinin çocukluk arkadaşı olduğunu, arkadaşının bir depo dolusu atıl gelinliği depodan çıkarmak istediğini söylediğini belirtmiş, bu gelinliklerin kendisine gönderilmesine rağmen ihtiyaç sahiplerine bağışladığını, kimi sattığı gelinliklerin parasını da bağlı olduğu müdürlüğe verdiğini kaydetmişti. Yargı da Ali Oktay’ı haklı buldu. Oktay, şahitler huzurunda aklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Toplum ve Kamu Görevlisi Suçlarını Soruşturma Bürosu, gerçekleştirdiği soruşturma sonrası Ali Oktay’ı suçsuz buldu. Görevine iade edilen Ali Oktay, sosyal medya hesabında yargı kararını şöyle duyurdu: “Değerli dostlarım; yaklaşık sekiz ay önce Kartepe Belediyesi, sosyal yardım işleri müdürlüğünde görev yaparken kişisel ilişkilerim sayesinde hayra vesile olmaya çalıştım. Bu durumu farklı fitne gurupları saptırarak olayı bambaşka bir şekilde lanse edip şahsıma iftira atmışlardı. Bazı gazetelerde, başıma gelen olay haber olunca daha da büyümüştü ve sonrasında konu yargıya taşınmıştı. Ben de Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez beyefendi ile görüşüp yargı sonucu gelene kadar görevimden azletmesini istemiştim. Çok şükür ki yüce Türk adaleti tecelli etti ve hiç suçumuz olmadığını açıkladı. Görevde olmadığım sürece bana inanıp, güvenim yanımda olan başta Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez beyefendiye, eşime, aileme ve dostlarıma sonsuz teşekkür ederim.”

16 Oca 2018 - 11:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler