Karacan teklifi reddetti, Lastik-İş masadan sıkıntılı kalktı!

Lastik-İş Sendikası ve işveren arasındaki, Kocaeli’de 5 bin işçiyi ilgilendiren görüşmeler, yeniden başladı. Gerçekleştirilen görüşmelerde ücret konusunda işveren enflasyonun yüzde 75’ini teklif ederken Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan teklifi kabul etmedi. Ertelenen görüşmelerde Karacan, masadan sıkıntılı kalktıklarını belirtti

Karacan teklifi reddetti, Lastik-İş masadan sıkıntılı kalktı!
Karacan teklifi reddetti, Lastik-İş masadan sıkıntılı kalktı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan yaklaşık 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 5’inci oturumu bugün Derbent Uygulama Oteli’nde devam etti.  İşveren tarafı enflasyonun yüzde 75’ini ana kademe için teklif ederken, destek biriminde çalışan işçilere enflasyon oranında zam teklif etti. Karacan görüşmelere ilişkin, “Verdikleri teklif bizi kesen bir teklif değil. Sadece ücretle ilgili görüştük. Ana firma için enflasyonun yüzde 75’i, destek bölümü için de enflasyon oranında zam teklif ettiler” dedi.

Kartepe’de bulunan KOÜ Derbent Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya; Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, İzmit ve Adapazarı Şube başkanları, yöneticileri ve iş yeri temsilcileri, Brisa’dan Genel Müdür Danışmanı Dr. Uğurtan Doğan, İK Direktörü Nilgün Özcan, Pirelli’den İK Direktörü Alper Tokalp, İK Müdürü Can Güler, Goodyear’dan İK Direktörü Selda Kalleci, İK Müdürü Hüseyin Düzgeç katıldı.

Toplantı sonrası görüşlerini belirten Genel Başkan Abdullah Karacan, “Verdikleri teklif bizi kesen bir teklif değil. Sadece ücretle ilgili görüştük. Ana firma için enflasyonun yüzde 75’i, destek bölümü için de enflasyon oranında zam teklif ettiler. İster 6 aylık ister yıllık kabul edebilirsiniz teklifi geldi. Eğer prosedür görüşmeleri uzatmayı gerektiriyorsa greve çıkmaya hazırız dedik. Ciddi bir teklifle gelmeleri ve masada çözülmesi gerekiyor. Önümüzdeki Perşembe toplantı alındı. Durduğumuz yer belli. Girişimiz belli. Mantığını bulmadığımız bir teklifi kabul etmeyeceğiz. Şu an masadan sıkıntılı kalktık. Perşembe ne olacak hep beraber göreceğiz” dedi.

20 Şub 2018 - 15:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler