Karaalp’ten kuaför genelgesine sert tepki!

Kocaeli Valiliği, geçtiğimiz günlerde erkek kuaförlerinin pazar, kadın kuaförlerinin ise salı günü kapalı olmasını zorunlu kılan genelgeyi yayımladı, bu duruma en sert tepki AFON Güzellik Merkezi’nin sahibi Ruhi Karaalp’ten geldi. Karaalp, “Odalar AVM’lerin değil, esnafın haklarını korumalı” dedi

Karaalp’ten kuaför genelgesine sert tepki!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Valiliğinin erkek kuaförlerine pazar, kadın kuaförlerine ise salı günü kapalı olma zorunluluğu getirdiği genelgesine; AKMİS Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı ve AFONGüzellik Merkezi’nin sahibi Ruhi Karaalptepki gösterdi. Esnaf odalarının hangi kuaföre danışarak böyle bir skandal karara imza attığını soran Karaalp, bu kararın alınmasında AVM’lerin rolünün ne olduğunu sordu. Karaalp, bu kararın istihdamı da sıkıntıya sokacağını belirterek odaların AVM’lerin değil esnafın hakkını koruması gerektiğini savundu. Karaalp, “Temennim odur ki bu yazıları okuyan sağduyulu idareciler, bu kararları tekrar gözden geçireceklerdir. Hem bu sayede hiçbir işe yaramayan meslek odalarının güvenilirliği tartışma konusu olmaktan çıkamaz. Meslek odaları rant kapısı olmaktan çıkarılmalı, yıllardır ayni insanların buralarda neden ısrarla oturdukları sorgulanmalıdır” dedi. 

Ruhi Karaalp’in sosyal medyada yaptığı 10 maddelik paylaşımı sizlere aktarıyoruz…

İŞTE NOKTASI VİRGÜLÜNE O PAYLAŞIM Kocaeli’de 10 tane AVM var bu AVM lerde sözleşme gereği 1 adet güzellik salonu bulunmakta herbir güzellik salonuda 10 personel olsa 100 personel hizmet vermiş olur.

Kocaeli genelinde 450 gibi odaya kayıtlı (Ruhsatlı) kuaför bulunmakta 

Ayrıca ruhsatsız olarak hizmet edenleride eklersek bu sayı 900 civarında olmaktadır.

Bu salonlarda en az 5 kişi çalışmış olsa bu sayı yaklaşık 4500 gibi çalışan yapmaktadır . Şimdi şu sorulara cevap aranmaktadır 

1) Esnaf ve Oda Başkanları birtakım kararlar alırken hangi kuaföre danışarak bu skandal kararlara imza atmışlardır 

2) Sektörün birçok sorunu ortada dururken güzellik salonlarını açılış kapanış günlerimi tek sorundur 

3) Böyle kararlar almalarında AVM’lerin rolü nedir

4) Odalar Esnafın haklarını korumak yerine AVM lerin haklarını neden korumaktadırlar?

5) Yıllardır Esnaf ve Odalarda başkanlık yapmaktan başka bir işleri olmayan bir takım kişiler neden ısrarla bu koltuklarda oturmaktadırlar?

6 ) Bu skandal kararlar alınırken kimler kollanmaktadır?

7 ) Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında bu gibi kararlar kime faydası bulunmaktadır?

8 ) Özellikle kentin idarecileri bu gibi skandal kararlarda neden fikirlerini beyan etmezler?

9) Her konuda olduğu gibi bu kararlarıda mı devletin zirvesine taşımak mı lazım?

10) Bu insanlar çalıştıkları sürece kazanç sağlamaktadırlar 

Bu durum işsizliği tetiklemeyecekmi?

Temennim odur ki bu yazıları okuyan sağ duyulu idareciler bu kararları tekrar gözden geçireceklerdir hem bu sayede hiçbir işe yaramayan meslek odalarının güvenilirliği tartışma konusu olmaktan çıkamaz 

Meslek odaları rant kapısı olmaktan çıkarılmalı yıllardır ayni insanların buralarda neden ısrarla oturdukları sırgulanmalıdır saygılar.

 

21 Kas 2017 - 09:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Berk - Ruhi Bey sizin el attığınız her sektör patlıyor, taşımacılıktan sonra şimdide kuaförler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 09:39


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler