İzmit’te trafik çilesi nasıl en aza iner?

İzmit’te ve İzmit’e gelen yollarda yaşanan trafik çilesi artık iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Peki, bu çile nasıl en aza iner? Bu soruya Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt cevap verdi, çözüm önerileri sundu

İzmit’te trafik çilesi nasıl en aza iner?
İzmit’te trafik çilesi nasıl en aza iner?
Haber albümü için resme tıklayın

Gün geçtikçe Kocaeli’de, özellikle de şehrin merkezi İzmit’te trafik, çileye dönüşüyor. Bunun pek çok sebebi mevcut ve ne yazık ki hızlı çözüm üretilemiyor. Tramvay ile belli bir noktada vatandaşlar için ulaşım alternatifi oluşsa da büyük bir kesim bu çileyi yaşamaya devam ediyor. Kentteki trafik çilesinden etkilenenlerin başında toplu taşıma araçlarının şoförleri geliyor. Trafiğin yoğunlaşması ile geç gittikleri duruklarda yolcuların sitemlerine maruz kalan şoförler de durakta uzun süre bekleyip araçlara tıka basa binmek zorunda kalan yolcular da mağdur. Kentin pek çok noktasında ve D-100’de sık sık trafik çilesi yaşanıyor. Peki, trafik çilesine yol açan sebepler neler, bu sorun nasıl çözülebilir? Bu soruya Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt cevap verdi ve bazı çözüm önerileri sundu. Kurt, alt yapı çalışmalarındaki aksaklıklardan cadde üzeri parklanmaya, yayaların bilinçsiz geçişinden kimi UKOME kararlarına uyulmamasına kadar pek çok sorunu sıraladı.

Kurt, şunları söyledi: “Turan Güneş Caddesi’nde İSU alt yapı çalışması yapıyor mesela ama kapattığı yerleri sert malzeme ile doldurmuyor. Bu da araçların makaslarında ve belli kısımlarında hasara yol açıyor. Araçların gidişini de yavaşlatıyor elbette. Öte yandan İstanbul’dan gelen servisler D-100’ün Derince’den İzmit’e sabah saatlerinde trafik oluşmasına yol açıyor. Bu araçların güzergahları UKOME tarafından 5 yıl önce Kandıra gişelerinden çıkış ve Kent Mezarlığı önündeki yolu takip etmeleri şeklinde belirlenmişti oysa. Bir başka trafiği etkileyen mesele ise cadde kenarlarındaki parklanma. Belediye buralardan para kazanmak yerine trafiği rahatlatmayı seçmeli. Ve bizler için tercihli yol yaparak tramvay gibi görev yapabilmemizi sağlamalı. Bu trafik sorununu çözecektir. Çünkü vatandaşlar toplu taşıma ile gidecekleri noktalara daha hızlı ulaşabileceklerinden özel araçlarını garajlarında bırakacaktır. Bir de yayaların şehir içinde sürekli karşıdan karşıya geçmesi var. Biraz duyarlı hareket ederlerse trafikteki sıkışıklık da azalabilir.”

Kurt, yeni güzergah değişiklikleri ile ilgili de konuştu. Yeni güzergah değişikliklerinin kendilerine yolcu kaybettirdiğini belirten Kurt, “Ancak doğruya doğru, bu değişiklikler trafiği biraz olsun rahatlattı. Daha da düzeltilebilir” dedi. Kurt, tercihli yol olayının tek yöne düşen güzergahlarda uygulanabileceğini de aktardı.

15 Eki 2017 - 12:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

15

Mert - Gebzeden karamürsele metrobüs yapılsa orta şeritten herkes metrobüsü kullanır yol rahatlar yada Marmaray hattını uzatıcak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Haziran 22:25
13

Ender - E.5 uzeri isiklari kaldir e.5 uzeri duraklari kaldir trafik duzelmezse asarim kendimi he bide masAllah bizim izmitin yollari londra asfalti gibi super !!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
12

Hüseyin - D100 deki vilayet ve halkevindeki durakları kaldırın bakalım trafik nasıl rahatlıyor al sana çözüm

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 15 Ekim 12:09
11

Kabardey - Ya herkes İzmiti söylüyor. Kocaeli sadece İzmitten ibaret mi?Gebzenin halini niye kimse görmüyor. Gebzede de trafik berbat.Hatta izmitten daha berbat diyebilirim.Şu e5 yol çalışması zaten felç olan trafiği iyice felç etti.Gebze Stadyumunun orası çok yoğun acilen bi çözüm bulunmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
10

izmitli41 - otobandan üniveristeye çıkış verilmeli
d-100 üzerindeki duraklar kaldırılmalı
seka tüneli genişletilmeli
seka tünel üstündeki yol ve kavşaklar genişletilmeli
orduevi yıkılıp pazar pazarından inen yola ilave edilerek trafik rahatlatılmalı
tramvay doğuda cengiz topele, batıda derinceye kadar uzatılmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
09

ahmet - kardeşim beyin işi bu 10 defa yazdık 41 avm nin arkasından 42 evler rıza paşa caddesıne bir köprü ile yolu salih derviş ogluna verin diye bak nasıl trafik rahatlıyacak onlar hala itfaiyenin ordaki köprüye ilave yapıyorlar ne gerek vardı aynı masraf ile körüyü dedigimiz yere yapsaydınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
08

Fert - Adapazari tren seferleri niye artirilmiyor? Kosekoy, 42 evler, kurucesme, tren duraklari ne zaman faaliyete gececek?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
07

Fert - Adapazari tren seferleri niye artirilmiyor? Kosekoy, 42 evler, kurucesme, tren duraklari ne zaman faaliyete gececek?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
06

veli - körfeze kadar raylı sistemi devam ettirmek gerek korfez otobüsleri pahalı olduğunu için insanlar kendi araçları ile çıkıyor yola

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
05

İsmail - Gölcük tarafına ulaşımı sağlayan tüm otobüslerin karfur köprüsünden çıkmayıp direk toptancılardan devam edip d100e çıkmadığı zamam trafiğin nr kadar rahatladığını görüceksiniz bu kadar basit.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
04

Murat - Başkanın bütün söylediklerine katılıyorum Hepsi doğru izmitin içinde kazilmadik yer kalmadı trafiğin anasını alattılar kısacasi İzmit sağipsiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
03

Muhammet - Ben söyleyim hemen nası biter bu çile!şehir merkezlerine alışveriş merkezi yapmaktan vazgeçerseniz mesela!şuan 41ve symbol yüzünden izmit pert!!sonra 200milyonlirayı aşkın para harcandı k.sapagı y.kaptan ve otogar köprüleri için,buralara neden köprü yapıldı ışıklar trafigi tıkıyo diye peki yaptıgınız köprünün altına yine ışık koydunuz şimdi eskisinden kötü!!yonca diye bi köprü şekli var ögrenildigi zaman biter çile!mesela konak hastanesinin yanında bi örnegi var 30sene önce yapılan o köprüde bi sıkıntı yok!! Yani sagı solu farketmez cahil insanları başımıza lider yapmayı bıraktıgımızda çözülür bu işler!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
02

Son yorum bükücü - He oldu zaten dar olan şehir içi yollarından bide size tercihli yol verilsin azcık düzenlenen trafik hepten keşmekeş olsun sizin eski hurda klimasız kaloriferi çalışmayan kamyondan farksız süspansiyonlu otobüscüklerinizle ayakta eğitimsiz şöfoleriniz tafrasıyla ayaktayken bir oyana bir buyana savrulmak için insanlarda arabasını evinde bırakacak gülüyorum sadece

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09
01

Özer akın - Bu arkadaş sadece trafikte kendilerinin nasıl rahat edeceklerini sıralamış trafiğin nasıl çözüleceğini değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:09


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler