İZ-KAN-DER, platform üyeliğinden çıkarıldı!

İzmit Kandıra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İZ-KAN-DER), Kocaeli Manav Türkleri Platformu’nun aday listelerinde manavlara yer verilmemesi gerekçesiyle gösterdikleri tepkinin aksi bir açıklama yapması nedeniyle platformdan çıkarıldı

İZ-KAN-DER, platform üyeliğinden çıkarıldı!
Haber albümü için resme tıklayın

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri öncesi siyasi partilere çok sayıda isim başvuru yaparak milletvekili aday adayı olmuştu. En fazla aday adaylık başvurusu Kocaeli’de yine AKP’de olmuştu. Geçtiğimiz ayın son haftasında tüm partilerin 13 kişilik aday listeleri netleşti ve kimi partilerde listeler tepki çekti. Manavlar kendilerinin de yok sayıldığını ifade etti ama net bir açıklamada bulunamadı. CHP listesinin 5. sırasında manav olan Anıl Acurman’ı aday gösterdi ancak AKP’nin listesinde manavlar kendilerine yer bulamadı.

Bunun üzerine yerli derneklerin oluşturduğu Kocaeli Manav Türkleri Platformu, 25 Mayıs’ta listelere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Kocaeli’nin temsil dengelerinde bir adaletsizliğin söz konusu olduğu, seçimlerde büyük destek ve en yüksek oyların belirli bölgelerden çıkmasına karşın temsilde adaletin sağlanması noktasında sıkıntı olduğu, bunun sağlanması gerektiği ve ancak bu şekilde adaletin sağlanabileceği belirtilerek “Ancak gelin görün ki biz temsilde adalet istedikçe birileri bizleri adeta istenmeyen çocuk ilan ettiler. Biz beraber olalım, birlikte olalım dedikçe, bize ‘etnik milliyetçilik’ yaftası yapıştıranlar bu şehirde etnik milliyetçiliğin en babasını yaptılar. Yaptıkları etnik milliyetçilikle de ihya oldular. Söylemlerimiz bazı kesimler tarafından çok zıt anlaşıldı, ancak Kocaeli’de on binlerce hemşerimiz serzenişlerimize kulak vererek bizlerle destek oldular” denmişti.

AKP’nin ismini telaffuz etmeyen, direk “AKP bizi yok saydı” demeyen platformun bu açıklamasına karşın kimi manav dernekleri zıttı açıklamalar yapmışlardı. Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu, o derneklere cevap niteliğinde bir açıklama daha yayımladı ve İZ-KAN-DER’i platformdan çıkardıklarını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu; birlik ve beraberliği sağlamak amaçlı faaliyet yürüten derneklerin bir araya gelerek, ilkesi ve duruşu ile ortak hareket eden bir platform çatısı altında toplanan derneklerden oluşmaktadır. Platform sadece bölgemizin sorunlarını, sıkıntılarını, temsil edilen kitlelerin haklı isteklerine tercüman olmak, kamuoyunda sesimizi duyurmak amaçlı faaliyet yürütmektedir. Bu zamana kadar kamuoyuna yapılan tüm açıklamalarımızın arkasında olup, hiçbir zaman ideolojik bir görüşün, fikrin yanında bulunmadık. Bizler yerel halkın örf ve adetlerini, haklarını, bölgemize yapılacak olan yatırımları takip etmek, vatandaşlarımız arasında köprü olmak amacı ile yola çıktık. Siyasi amaçlı, siyasi çıkar uğruna bir yola çıkılmadı. Bütün siyasi partiler bugün var, yarın yok ama biz bu kentin yerli unsurlarıyız, bu kentte her zaman varız, olmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse kişisel duyguları ile hareket edemez, ettiğini hissettiğimizde platformun dışında tutulur.

İZ-KAN-DER (İzmitKandıra Sosyal Yardımlaşma Derneği) başkanı Hüseyin Öz, şahsi menfaatleri ve çıkarları için platform üyelerinin almış olduğu kararları hiçe sayarak platformu sıkıntıya düşürmüştür. Bundan sonra İZ-KAN-DER (İzmit Kandıra Sosyal Yardımlaşma Derneği) Başkanı Hüseyin Öz’ün yapacak olduğu açıklamaların platform ile hiç bir alakası yoktur. Sadece kendi şahsi görüşleri olacaktır. Bütün bu gelişmelere istinaden İZ-KAN-DER (İzmit Kandıra Sosyal Yardımlaşma Derneği) platformun kurallarına aykırı hareket etmesi sebebi ile platform üyeliğinden çıkarılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Hüseyin Öz'ün de içinde bulunduğu platform üyelerinin geçmişte çekilmiş fotoğrafı...

11 Haz 2018 - 13:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Devletini seven - Hüseyin öz Adam gibi adamdır.sözleri herhalde yanlış anlamak isteyenler.sözlerini yanlış anlamıştır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
08

Gerçek manav - Bunların çoğu akpli manavlardan pirim yaparlar başka bişe yaramazlar millette bakar ceplerini doldururlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
07

Mustafa - Hüseyin Öz hep rüzgarsın. Kadir Cansever’le birlikte akape’den faydalanıyotsunuz ama güya manavcılık yapıyorsunuz. Zannediyorsunuz ki bizde yedik bunları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
06

İzmitli - Mademki manavları 250.000 oyu var CHP ye Acurman a oy verdirin de görelim..Bu devirde babanın oğula lafı geçmiyor..Takip edecem bakim Kandıra 5. sıraya yüklenecek mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
05

sözde manav - akpnin kemiğini yalayıp Manavlar adına konuşma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
04

Mehmet Ziya - Ben Mehmet Ziya. Öz be öz manavım. Ülkemi milletimi seviyorum. Çıkarım için vatanımı milletimi satmam kişmsenin beslemesi olmam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
03

Manav - Mehmet ziya nerden biliyosun yazmissin yorum seni tanımam isterim mehmet ziya diye biri yoktu platformda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
02

Mehmet Ziya - Ben Mehmet Ziya. Öz be öz manavım. Ülkemi milletimi seviyorum. Çıkarım için vatanımı milletimi satmam kişmsenin beslemesi olmam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38
01

Mehmet Ziya - Platform açıkça akp kölesi olmuş akp beslemesi olmuş. Oyunu çıkarları için vatanını milletini satan aşağılıklara karaktersizlere şerefsizlere vermeyeceksin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 13:38


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler