İSU’dan zehir yalanlaması

“Kocaeli, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinde Çevresel Faktörlerin ve Sağlık Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında yapılan değerlendirmelerde Kocaeli’deki suların zehirli olduğu açıklamalarına İSU’dan yanıt geldi

“Kocaeli, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinde Çevresel Faktörlerin ve Sağlık Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi Projesi” ile ilgili yapılan haberlerde Kocaeli’deki suların da zehirli olduğu gündeme gelmişti. İSU konula ilgili bir açıklama yayınlayarak kamuoyuna açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Cumhuriyet Gazetesinde 17/18/19 Nisan tarihinde Dr. Bülent Şık’ın kaleme aldığı Sağlık Bakanlığı’nın 2011-2016 yılları arasında yürüttüğü ve henüz tamamlanmamış ve resmi olarak yayımlanmamış “Kocaeli, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinde Çevresel Faktörlerin ve Sağlık Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi Projesi” ne sözde dayanarak hazırlanan yazı dizisinde Kocaeli İl’inde ham su kaynaklarından alınan 106 örnekten bazılarında Alüminyum ve Kurşun parametreleri ile ilgili değerlendirmeler yer almıştır. Bu değerlendirmelerin hiçbir resmi ve bilimsel geçerliliği olamayacağı gibi tamamen kamuoyunu yanlış yönlendirmeye açık bir yayın yapıldığından Kurumumuzca ciddiye alınıp cevaplandırmaya değer bulunmamaktadır.

Bununla birlikte Genel Müdürlüğümüzün kurum hassasiyeti dolayısıyla kamuoyonu bilgilendirmek gayesi ile aşağıdaki bilgileri paylaşmak zarureti doğmuştur.

T.C. Sağlık Bakanlığı (Halk Sağlığı Başkanlığı) İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamında İlimizde; 490 izleme noktasında her yıl ortalama 1400 numunede İstanbul ve Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizlerini yaparak tüketime verilen suyun kalitesinin denetimini gerçekleştirmektedir. 01.01.2011 ile 01.12.2016 tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı yetkilendirilmiş Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yazıda geçen su kaynaklarından alınan numunelerde (Alüminyum ve Kurşun parametreleri dahil) uygunsuzluk tespit edilmemiştir.

Ayrıca Genel Müdürlüğümüz tarafından tüketime verilen su kalitesi ayda 350 noktadan ortalama 1000 (Bin) numune alınarak Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20000 (Yirmibin) analiz ile kontrol altında tutulmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz yaşam kaynağı suyun, Kocaeli’de etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak gelecek nesillere de aktarılması vizyonuyla çalışmalarını aralıksız yürütmektedir.”

19 Nis 2018 - 13:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler