İsmail Baran’ı kimse anlayamadı

Hakkındaki iddialara cevap vermek amacıyla basının karşısına çıkan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, iddialara açıklık getirmek yerine, iddia sahiplerine yüklenmeyi tercih etti

Bilindiği gibi Körfez Belediyesi’nde 3 gündür bir müfettiş tarafından inceleme yapılıyor. Türköz İnşaat’ın Petkimpark Evleri’yle alakalı gerçekleştirilen inceleme sürerken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bugün belediyenin Tütünçiflik Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını yazılı hale getiren Baran’ın, açıklamasında Petkimpark Evleri’nin adı bile zikredilmedi, haklarındaki suçlamalarla ilgili ise tek somut bir gerekçe sunulmadı. Müfettiş incelemesine de soru üzerine değinen Baran, basın açıklamasında yaptıkları hizmetleri anlattı, muhalefet partilerinin meclis üyelerine yüklenerek, haklarında mesnetsiz iddialarda bulunduklarını ifade etti. Baran, kendisine sunulan bir soruya ise verdiği cevapla herkesi şoke etti. Bazı basın organlarına para aktardığına dair iddiaların sorulmasına üzerine Baran, “Doğrudan kimseye para vermedim” yanıtını verdi.

EVLERİ MÜHÜRLETMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, Türköz İnşaat’ın yaptırdığı Petkimpark Evleri ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na 10 maddelik bir iddianame ile suç duyurusunda bulunmuştu. Petkimpark Evleri, Körfez eski Belediye Başkanı Yunus Pehlivan zamanında başlamış, sonrasında göreve gelen Belediye Başkanı İsmail Baran, Petkimevleri ile ilgili pek çok yolsuzluğu fark etmiş, bunun üzerine de evleri mühürletmişti. Bu durum basında da yer almış, Türköz İnşaat’ın yürüttüğü bu projenin mühürlenmesi kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Ancak mühür bir süre sonra kalktı, Petkimpark Evleri’nde inşa yeniden başladı. Bunun üzerine Fevzi Canbaz, “Demek ki burada ticari bir alışveriş var” diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR

CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Fevzi Canbaz’ın, Türköz İnşaat’a ait Petkimpark Evleri ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı 10 maddelik suç duyurusunun ardından adli ve idari makamlarca Körfez Belediyesi hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığı, konuyu valiliğe yönlendirdi, Valilik adına ise önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir müfettiş, Körfez Belediyesi’ne gitti. Körfez Belediyesi’ne giden müfettiş, belediyede kurulan özel odada Fevzi Canbaz’ın yaklaşık 1,5 saat boyunca ifadesine başvurdu. Dün de diğer CHP’li meclis üyeleri Tayfun Balıkçı ve Engin Taşdemir ifade verdi. Belediyede müfettiş incelemesi sürerken Başkan İsmail Baran, bugün basın mensuplarının karşısına çıktı.

ALAKASIZ MEVZULAR

Herkes hakkındaki iddialara açıklık getireceğini beklerken Baran, basına ve muhalefete yüklenerek, abdestinden ve namazından şüphesi olmadığını söylemekle yetindi. Baran’ın yazılı olarak hazırladığı açıklaması tuhaftı. Çünkü Baran, hakkındaki iddiaların içeriğine bile girmeden, sadece iddia sahiplerine yüklenmekle, yaptıkları hizmetleri anlatmakla ve biraz alakasız bir şekilde verdiği iftar programlarından söz etmekle geçiştirdi konuyu. Arada bir birlik mesajları verdi, arada bir muhalefetin yanlış yönlendirildiğini söyledi, arada bir basın mensuplarını ağır ithamlarla eleştirdi ancak Petkimpark Evleri’nde yolsuzluklar fark edip, projeyi mühürleyip sonra neden bu mührü kaldırdığını, projenin sahipleri Türköz İnşaat ile nasıl arasını bu kadar iyi kıldığını aktarmadı.

DOĞRUDAN PARA VERMEDİM

Yazılı olarak yaptığı basın açıklamasının ardından bir iki soru kabul etti, 2-3 dakika sonra da acele bir şekilde toplantıyı sonlandırdı. Müfettişlerin inceleme yapması ile ilgili sorulan soruya cevabı eksikti. Baran, müfettiş gönderilmesiyle ilgili basında yer aldığı gibi bir baskının söz konusu olmadığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, Fevzi Canbaz’ın meclisteki iddiasını incelemek amacıyla bir müfettiş görevlendirdi, basında yer aldığı gibi bir baskın söz konusu değil” dedi. Basına “İt ürür kervan yürür” göndermesi yapan Baran, kendisini savunmak istedi ancak iddiaları çürütecek, gerçek dışı kılacak tek bir söz söyleyemedi. Baran’ın bu basın toplantısını neden yaptığı, ne anlattığı ya da anlatmak istediği konusunda kimse bir şey anlayamadı. Baran’ın bazı basın organlarına para aktardığına yönelik iddialara cevabı da ilginçti. Baran, “Kimseye para aktarmadım” demedi, “Kimseye ‘doğrudan’ para vermedim” dedi. Yoruma açık ifadeler bıraktı.

İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR

AKP’nin tulum çıkardığı ilçelerden olan ve partisinin başarısını kendisinin sanan Baran, “Halkın seçtiği ve sevgisine mahzar olan bir belediye başkanı” olarak kendisinden bahsederek girdi lafa, sonrasında ise başladı abdestinden ve namazından şüphesi olmadığını anlatmaya. Baran’ın hakkındaki iddialar oldukça ağır. Bu iddiayı ve suç duyurusunu ise CHP’li bir meclis üyesi yaptı. Canbaz, Baran’a Türköz İnşaat ile ticari bir alışverişi olup olmadığını sordu. Baran, somut bir şekilde bu ağır iddiaya yanıt vermek, suçlamaları çürütmek yerine kendisi hakkındaki iddialar üzerinden kamuoyunu bilgilendiren basın mensuplarına ‘basın toplantısı’ düzenleyerek “İt ürür kervan yürür” gibi sözlerle hakaret savurmayı tercih etti.

30 MİLYON TL YATIRIM YAPMIŞ

Gelelim Baran’ın yazılı olarak yaptığı yazılı açıklamasına. Baran’ın yazılı olarak basına dağıttığı açıklamada ilk olarak yapılan bazı hizmetlere değinildi. 15 ayda 30 milyonluk yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Baran, güreş alanı, bilgi evleri, köy çalışmaları, müftülük hizmetleri; okul, cami kurs hizmetleri, kültürel faaliyetler ve 50 bin ton asfalt dökülmesi gibi çalışmaları aktardı, sosyal anlamdaki projelerden de söz etti. Yapımı süren yatırımlarla ilgili de bilgiler aktaran Baran, amaçlarının borçsuz bir belediye olduğunu ve bunun için borçları yapılandırdıklarını da hatırlattı. 15 ayda 12 milyon lira ödeyerek yapılandırma taksitlerini tamamladıklarını söyleyen Baran, sonrasında yazılı açıklamasını basına ve muhalefet partilerinin meclis üyelerine yüklenerek devam ettirdi.

HALKIN OYLARI İLE SEÇİLEN!

Hakkında çıkan iddiaları ve sonrasında belediyeye müfettişlerin gelerek inceleme yapmasını bir kenara bırakan Baran, bir kısım medyanın içler acısı durumda olduğunu, güneşi balçıkla sıvayarak yapılanları yok göstermeye çalıştığını kaydetti. Baran’ın üzerindeki suçlamaları, basını ve muhalefeti suçlayarak kapatmaya yönelik sözleri şöyle devam etti: “Halkın oyları ile seçilmiş ve sevgisine mahzar olmuş belediye başkanını, Körfez’in talihsizliği olarak gösteren basın kuruluşlarının, altyapısı olmayan, içi boş safsatalarla yaratmak istedikleri algının vatandaşlarımız nezdinde yersiz olduğunu ve ilçemizin lehine olan uygulamaların yine vatandaşlarımız tarafından takdir gördüğünü ayrıca belirtmek istiyorum.

ÇALIŞMAYI İBADET SAYAN

Atalarımızın güzel bir lafı vardır ‘it ürür kervan yürür.’ Abdestimizden şüphemiz olmadığı gibi namazımızdan da şüphemiz yoktur. Halkın emrinde, halkın hizmetinde olmayı şeref biliriz. ‘Ben kefenimi giydim, siyaset yapıyorum’ diyen bir liderimiz ve bilge adam Başbakana sahibiz. Çalışmayı ibadet sayan, ak kadrolarımızla hizmet kervanının bir mensubu olmaktan dolayı Cenabı Allah’a hamdolsun. Yapılanları görmemek, doğruları yanlış göstermek, hakkı batıl, batılı hak göstermek nasıl bir anlayış? Halkımız yapılan yanlış haberlerin maksadını bilmekte, desteklerini esirgememektedir. Son zamanlarda bazı muhalefet meclis üyelerimizin de kendilerine yanlış kılavuz seçtikleri ve belediyemiz ile ilgili yalan yanlış haberlere itibar ettikleri, yargı yolu ile çalışmalarımızı sekteye uğratmaya çalıştıkları bizim gibi halkımız tarafından da hayretle izlenmektedir.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR

Farklı siyasi düşüncelerin olayı basına yanlış aktararak algı operasyonu yaptığı, olayda mağduriyet varmış gibi göstererek siyasi rant sağlamaya çalıştığı açıkça görülmektedir. Maksatlı usulsüz olduğu iddia edilen konularla ilgili siyaseten çirkefçe ve çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenler, kendi siyasi çizgilerini ortaya koymaktadır. Bazı meclis üyelerimizin meclisimize dernekleri çağırarak meclisi sabote etme girişimlerinde bile bulunduklarını gördük. Biz omzumuza yüklenen sorumluluğun ne olduğunun bilincindeyiz. Çalışmalarımızda adalet ölçüsünü dikkate alarak 36 mahallemize nüfus yoğunluğu ve ihtiyaç sıralamasına göre hizmet sunmaktayız. Bundan halkımız razı ancak birileri rahatsız olmaktadır.

İFTAR YEMEĞİ VERDİK

İlçemize başka vilayetlerden yardım isteyeceklerini ifade edecek kadar edepten mahrum olanları da gördük. Bunları da ibretle izliyoruz. Bütün bu olumsuz gayretler, bizi ve ekibimizi asla yıldırmayacak, hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir. Her ay ‘Değişen Körfez’ gazetemiz ile yaptığımız faaliyetlerin bir kısmını halkımız ile paylaşıyoruz. Ramazan ayında 16 adet mahalle iftarı gerçekleştirdik. Tüm mahallerimizi iftar sofrasında ağırladık. Son iftarımızı Tütünçiftlik sahilinde 5 bin kişi ile yaptık. Bu Ramazan ayı Körfez ilçesinde maneviyat dolu ve birliktelik içerisindeydi.  İftarlarımıza katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Şimdi birlik zamanı. Halkımızı bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Birlik ve beraberlik mesajlarımızı dilden dile gönülden gönüle ulaştıralım.”

23 Tem 2015 - 17:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

BARBAROSLU - BİLMEDEN KARALAMAK ÇOK KÖTÜ ASKANİNİN HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR YANLIŞ BU GİDİŞLER BARAN İN BAŞARISIZLIĞINIGOSTERMEZ BAŞKANIN FAALİYETLERİ ORTADADIR DAHA İLERİ YE GÖTÜRECEKTİR INANIYORUZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 17:25
01

KÖRFEZLİ - SAYIN BARAN DAMADINA ALDIGIN ARABALARDAN BAHSET ALTINDAKİ ARABANIN KİME AİT OLDUGUNU BAHSET HIRSIZSIN SEN HEMDE AÇ BİR HIRSIZZZZZZZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 17:25


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler