İşçi kıyımını Posco önünde protesto ettiler

Posco Assan fabrikasında 90'a yakın işçinin işten çıkarılması ve çoğu işçi için yüz kızartıcı suç anlamına gelen 25/2den işten atılmasını Birleşik Metal Sendikası fabrika önünde protesto etti

Alikahya’da kurulu bulunan POSCO Assan’da geçtiğimiz günlerde işçi kıyımı başlamıştı. Sendikaya üye olmak için çalışma yaptıkları belirlenen işçiler teker teker işten atılmaya başlanmıştı. Sayı şuana kadar 90’ı geçerken, bugün ise fabrika önünde eylem vardı. Fabrikanın önüne giden işçilere Birleşik Metal Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ile genel örgütlenme başkanı Hami Baltacı da destek verdi. İşçiler yağan yağmura ve soğuğa rağmen, sloganlar atarak işlerini geri istedi.

SİYASİLERDEN DESTEK İSTEDİ

İşçiler adına konuşan şube başkanı Telat Çelik, "Günlerdir bir olumsuzluk var. Gerek işverenler ve milletvekilimize bilgi verildi. İşten çıkarılanların sayısı 90 oldu. Ancak burada yeni yeni adetler çıktı. 25 2 diye adlandırılan şey ile çıkartılıyor. 25 2 kıdem tazminatı alamıyor. İşsizlik maaşı alamıyor. Yarın başka bir fabrikaya başvurduğu zaman fesih sebebinden dolayı işe girmemesine de sebep oluyor. Siyasi partilerimizden destek istiyoruz. İşçiler olarak gidecek yerimiz yok. Dalga geçer gibi 10 kişi daha da çıkardılar. Vali bey ile konuşuyoruz 25 kişi çıkarıldı diyorlar. O konuşma sırasında 10 kişi daha çıkarıldı" dedi.

HIRSIZ MI OLSUNLAR?

Genel Örgütlenme Başkanı Hami Baltacı ise, "Özellikle 25 2 den çıkardılar. İnsanları açlıkla terbiye etmeyi tercih ettiler. Nasıl bir vicdan ortaya koyduklarını görüyoruz. Bu insanlar bu güne kadar bayram seyran demeden bu firmayı kalkındırmak için çalıştılar. Namuslarına sahip çıkmayı tavsiye ediyoruz. Burası Suriye mi arkadaşlar. Laik demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Nasıl bir vicdandır bu. Bu vicdan sizi boğar. Bu insanlar ne olacak hırsız eşkıya mı olacak?" dedi.

21 Kas 2017 - 11:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

körfez. - burası suriye mi demiş..aynen suriye. 3 milyon suriyeli var memlekette.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 11:27


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler