İşadamlarına seslendi: Affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işadamlarına seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, 'Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tevrizatları yapılıyor. Böyle bir şey varsa izahı makul olamaz. Yurt dışına para kaçırmaya tevessül edenleri affetmeyiz' dedi.

Erdoğan, “Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tevrizatları yapılıyor” diyen Erdoğan, “Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz” dedi. Erdoğan, “Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli, böylesi bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değil, yurt dışına varlık kaçıranlar varsa onlaradır” diye konuştu.

Erdoğan, “Yanlış anlaşılmasın ama burada mesele para kazanmak değil, kazanılan parayla ne yapıldığıdır. Bunun üzerinde durmamız lazım. Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde iş adamı parasını yastık edip üstünde uyumayı veya bu anlama gelecek alanlara yönelmeyi tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadığını öncelikle bir düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurt dışına gidene zaten söyleyecek sözümüz kalmıyor” dedi.

“‘OHAL KALKMALI’ DİYORSA BU BİZİ ÜZER”

OHAL’e de değinen Erdoğan, “İş adamlarımız çıkıp da bize ‘OHAL’in kalkması gerekiyor’ diyorsa bu bizi üzer” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaman zaman kulağımıza birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geliyor. Buradaki arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm iş dünyamıza sesleniyorum, Allah aşkına Olağanüstü Hal’in terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar kesinlikle olmuş mudur?” şeklinde konuştu.

21 Nis 2018 - 15:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Haluk - Sanki secimi kazanmis gibi konusuyor.Daha dur bu milletin sagi solu belli olmaz.Atalarimuz ne demis buyuk lokma ye ama buyyuk konusma demisler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:06
04

Gazi - Arkadaslar sanki secimi kazanmis gibi konusuyor.24 Haziran saray saltanatinin sonu olacak Allahin izni ile.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:06
03

Haci - Ne demek af etmeyecegiz.24 haziranda Tayyip erdoganin saraydaki koltuk Allahin izni ile millet tarafindan devrilmeyeceginin garantisi varmi soruyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:06
02

Abdülhamit han - Selamunaleykum arkadaslar.Af etmeyecegiz ne demek Tayyip erdogan hursuzlik ve yolsuzlukta ayakkabi kutularla suc ustu yakalanan bakan ve cocuklarini af ettidede bunlarimi af etmeyecek.Geciniz bunlari.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:06
01

Ersoy Kandemitoğulları - Cumhurbaşkınını destekleyen biri olarak en sevdiğim kelimeyi ondan duymak güzel “AFFETMEYECEĞİZ”

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:06


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler