İş arayanlar bu fuarda buluşacak!

Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF’19) kapılarını açıyor. 4-5-6 Nisan’da gerçekleştirilecek olan fuarda işsiz vatandaşlar ve öğrenciler iş başvurusunda bulunabilecek ve ücretsiz seminerlere katılabilecek. Fuarda 160 firma ve 200 stant Kocaelilerle buluşacak

İş arayanlar bu fuarda buluşacak!
İş arayanlar bu fuarda buluşacak!
Haber albümü için resme tıklayın

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF’19) 4-5-6 Nisan’da kapılarını Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıyor. Açılış ile ilgili Antikkapı’da bir basın açıklaması düzenleyen Kocaeli İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz: “Geçtiğimiz yıl 55 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl da 60 bin civarı kişi bekliyoruz. Daha önce buradan staj ve istihdam ile ilgili güzel bir rakam yakalamaktaydık. İş arayan vatandaşlarımızın orada olması bizi mutlu ediyor. Birebir insan kaynakları ile görüşemiyorlar ama burada fabrikadan muhatap bulabiliyorlar. Geçen Yıl staj başvurusu 1623 kişiydi bunların 388’i staja alındı. İş başvurusu yapan ise 37 bin 386 kişiydi. Bunlarında 1255’i işe alındı. Bunlar o an alınanlar ama daha sonra çağrılanlarda var” dedi.

EN BÜYÜK ISTIHDAM FUARI

İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz fuarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere işsizlik, Ülkemizin en öncelikli sorunudur.şsizlikle mücadele edebilmek için Milli Seferberliğin ekonomik ayağı olarak, 14 Aralık 2017’de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin üçüncü fazı kapsamında Burası Kocaeli Burada İş Var! başlığıyla Kocaeli Valiliğimiz koordinatörlüğünde Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında ilimizde bir kez daha bölgemizdeki en büyük insan kaynakları istihdam fuarını düzenlemekteyiz.

BİLGİLER AKTARILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un Teşrifleri ile Açılışını Gerçekleştireceğimiz Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri ne Katılımınızdan onur duyarız. Bu fuarla, İşverenlerin işgücü ihtiyaçları, iş arayanların ise iş ihtiyaçları karşılanabilecek, ayrıca üniversite öğrencilerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarılacak, çalışma hayatına hazırlanmaları sağlanabilecek, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinebilecekleri bir ortam hazırlanarak, onlara rehberlik edilecek, staj, gönüllü çalışma, kısa süreli çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirme yapılabilecektir.

FUAR 3 GÜN SÜRECEK

Fuarımız 4 Nisan 2019 tarihinde saat 11.00 da iş aramak, iş başvurusunda bulunmak ve staj başvurusu için kısacası işsizliğe çare olmak için; vatandaşlarımıza ve özellikle nitelikli öğrencilerimize protokol açılışıyla beraber kapılarını açacaktır. Fuar etkinliğimiz 3 gün sürecek olup 6 Nisan 2019 saat 20:00 da son bulacaktır.

200 STANT AÇILACAK

Fuar süresince vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz iş başvurusunda bulunabilecekleri gibi üç gün boyunca çeşitli etkinlik ve söyleşilerden de ücretsiz yararlanabileceklerdir. Bu sene 4-5-6 Nisan 2019 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirdiğimiz Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF’19) fuarımızda; 200 stant açılacak olup toplamda 160 dan fazla Kurum ve Kuruluş katılım sağlayacaktır.

DAVET EDİYORUZ

Fuarımız 10:00 da ziyaretçilere kapılarını ücretsiz bir şekilde akşam 20:00 a kadar açık tutacaktır. İlimiz de ve bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızı, üniversite de öğrenim gören öğrencilerimizi, lise son sınıf öğrencilerimizi, iş arayan ve daha iyi şartlarda iş arayan tüm vatandaşlarımızı 4-5-6 Nisan 2019 tarihlerinde Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF’19) fuarımıza davet ediyoruz. “

26 Mar 2019 - 11:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

GERÇEĞİ GÖRMEK - Türkiye,de işyerleri kapanıyormuş Amerika,da ,İngiltere,de Avusturya,da iş vereceklermiş oralarda iş ,kariyer varmış
Ben aptal olarak gideceğim sizde gidin Bire aptallar fuar fıkır fıkır olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:07
01

Çoşkun - İşsiz insanların ekmeğiyle oynamak tam buna denir. Fabrika aç, işyeri aç görelim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:07


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler