iPhone X fiyatı artabilir

Yükselen kurlar çok yakında telefon fiyatlarına da yansıyacak. Peki, iPhone X şu an Türkiye’de satışa sunulsa kaç TL olurdu? İşte yeni iPhone’un muhtemel Türkiye fiyatı!

Kurlarda sürekli yükselen bir ivmenin olması, tüm teknolojik ürünlerin fiyatlarına yansıyabilir.

Bildiğiniz gibi iPhone X, Amerika’da 999 dolara satışa sunulmuştu. Kasım 2018‘de Türkiye pazarına giriş yapan iPhone X, 6.099 TL fiyat etiketine sahip olmuştu. Ancak o zaman dolar kuru 3.90 seviyelerindeydi. Şimdi ise 4.60‘ları gören dolar, yeni iPhone’ların fiyatında ciddi bir artışa sebep olacak.

Peki, iPhone X şu an Türkiye‘de satışa sunulsa kaç TL olurdu? Dolarda yaşanan yükselişten dolayı, şu an 999 dolarlık iPhone ülkemizde satışa sunulmuş olsaydı vergiler ile birlikte 6.499 TL bandında olacaktı.

400 TL ila 500 TL arasında olduğu görünen bu artış, Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone ile piyasaya yansıyacak. Yeni iPhone modelinin başlangıç fiyatı tahminlerimize göre; 6.899 TL seviyesinde olacak.

7.000 TL‘lere telefon alma gibi bir ütopyadan her zaman bahsedilirdi. Ancak ekonomideki bu dengesizlikler bu ütopyanın gerçekleşeceğini gösteriyor. Tabii bu artıştan sadece telefonlar değil, diğer tüm teknolojik ürünler de etkilenecek.

Yerli firmaların telefon fiyatlarında da artış olacağı düşünülüyor. Fason üretim yapıldığı için ithal olarak alınan işlemci, ekran ve diğer donanım parçalarında da parça başına fiyat artışı yaşanacak. Orta segment bir telefon için 2.500 TL seviyeleri şimdilik ön görülüyor.

24 May 2018 - 10:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler