İhanetin fotoğrafı

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak önceki gün kameralar karşısına geçti ve Haldızlara yapılmak istenen imar kıyağıyla ilgili savunma yapmaya çalıştı. Özak ne Haldızlar’dan ne de Haldızların arazisinden bahsetti. MİA’nın kente değer katacağını ifade eden Özak, bölgenin kentin parlayan yıldızı olacağını söyledi

İhanetin fotoğrafı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1 yıl önce Haldızların emsal artış talebini reddetti.

Belediye yetkilileri İzmit Belediyesi’nin “görsel kirliliği bozar. Bölge yoğunluğu kaldırmaz” gerekçeleriyle değişikliğe karşı çıktığını belirtti ve imar komisyonunda Haldızlar’ın başvurusunu geri gönderdi.

Belediyenin bu hareketinin üzerinden 1 yıl geçti.

1 yıl içerisinde anlaşılan o ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi boş durmamış ve Haldızlar’ın arazisine 2.5 kat değer katabilmek için bir yol aramış.

O yol söz konusu Haldızlara ait Real AVM arazisini MİA’ya dahil etmekle bulunmuş.

D-100 Karayolu’nun kuzeyinde sadece Real AVM ve göstermelik olarak yanındaki birkaç arazi MİA’ya dahil edilmiş.

Söz konusu dahillik ile Haldızların arazisinin değeri 2.5 kat artmış olacak.

Haberimiz sonrasında oluşan kamuoyu ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin imar komisyonu ilgili değişikliği meclise getirmeyi erteledi.

Ancak belediye geri adım atmadı.

Belediyenin başkan vekili Zekeriya Özak kameralar karşısına geçti ve kendince yapılması planlanan değişikliği savundu.

Özak ne Haldızların arazisinin 2.5 kat değer kazanacağından bahsetti ne de 1 yıl önce yapılan emsal artış talebi başvurusundan.

MİA güzellemesinden oluşan Zekeriya Özak açıklamasında hiçbir soru işareti giderilmedi.

Biz tekrar soralım;

AKP’li Haldız ailesinin ortak olduğu Not Gayrimenkul’ün 2016 yılındaki başvurunu reddeden AKP’li meclis üyeleri neden bir sene sonra karar değiştirdi ve araziyi MİA’ya devretmek istedi?

AKP’li Haldız ailesi ile söz konusu bu meclis üyeleri arasında nasıl bir ilişki var?

İzmit Belediyesi’nin “görüntü kirliliği yaratacak” dediği, AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmz’ın “rant iddialarını gündeme getirir. Doğru bulmuyorum” dediği bu emsal ve kat değişikliğinde neden ısrar ediliyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ret kararını onayladığı bir yıl önceki meclis toplantısından haberi var mı yoksa yaşlılığı dolayısıyla bu onayını unuttu mu?

*

Öyle gazetecileri toplayıp, “MİA çok güzel, MİA çok tatlı” demekle olmaz.

Bu sorulara tek tek yanıt verilmedikçe, kente ihanet olan bu değişiklik tamamen geri çekilmedikçe hiçbir sorun çözülmez.

Aksi durumda Zekeriya Özak’ın basına verdiği bu fotoğraf bir açıklama fotoğrafı değil ihanet fotoğrafı olur.

18 Oca 2018 - 16:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - Sizi tarih yazacak mia mış yok o muş yok bu muş zekeriya bey sen mimarsın mimar bunlar insanlıı mı yazıkdır günahdır ayıpdır yapmayın kılıf aramayın vekil olacagım diye tarih herşeyi yazar teprik ler mehmet akif bey teprikler dik duruşun u bu millet unutmaz tarih herşeyi yazar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 16:03


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler