İcradan satılık otopark!

Gebze İcra Dairesi tarafından, icralık olan otopark satışa çıkartılıyor

İcradan satılık otopark!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Akse Mahallesi’nde bulunan otopark satışa çıkartılıyor. Dokuz katlı aparmanın bodrum katında bulunan otopark için 797 bin TL değer biçiliyor. 353 metrekare kullanım alanına sahip otopark için iki ihale tarihi belirlendi. Gebze Adliyesi B Blok 1.Kat B-116 Mezat Salonu’nda yapılacak ihalelerin ilki 29 Nisan’da saat 14.30’da. İkinci ihale ise 24 Mayıs’ta saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 998 ada 9 parselde 7.978,09 yüzölçümlü "Dokuz Katlı Betonarme Apartman (D Blok), Yedi Katlı Betonarme Apartman (A,B,C,E,F,G Blok) ve Arsası" nitelikli ana taşınmazda, D Blok 1.bodrum+zemin katta bulunan "İş Yeri" vasıflı (2) numaralı bağımsız bölümdür. Tam hisselidir. 102/2440 Arsa payı vardır. Zemin katının 329,00 m2, 1. bodrum katının 352,00 m2 net kullanım alanlı olduğu, toplam net kullanım alanının 681,00 m2 olduğu belirlenmiştir. Keşif (01/06/2018) esnasında 1.bodrum katın boş olduğu, zemin katında ise Hakmar Market işletmesinin bulunduğu görüldü.

Kıymeti : 1.592.592,36 TL

KDV Oranı : %18

1. Satış Günü : 29/04/2019 günü 14:45 - 14:50 arası

2. Satış Günü : 24/05/2019 günü 14:45 - 14:50 arası

Satış Yeri : Gebze Adliyesi B Blok 1.Kat B-116 Mezat Salonu, Gebze/Kocaeli

Satışa Konu Taşınmazların

İmar Durumu : Çayırova Belediye Başkanlığı’nın 07.03.2018 tarih ve 459/2547 sayılı yazısına göre; Akse Mahallesi 998 ada 9 nolu parselin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, ‘Konut Alanı’ lejantında yer aldığı, Taks: 0,30 - Kaks: 2,10 - Hmax: 6 kat - Yol cephelerinden yapı çekme mesafesi: 5,00 m olduğu belirtilmektedir.

Özellikleri : Çayırova İlçesi, Akse (Atatürk) Mahallesi, ‘ENG Park Esdiva Sitesi’ isimli, etrafı duvarla çevrili, girişinde güvenliği olan, yüzme havuzu, marketi ve muhtelif sosyal birimleri bulunan 7 blok apartmandan ibaret sitede, Adnan Kahveci Caddesi’ne cepheli olan (D) Blok ‘olarak isimlendirilen, betonarme karkas inşaat tarzında, tüm inşaat işleri tamamlanmış, 06-10 yıllık (yıpranma payı % 10), doğalgazlı ve asansörlü binanın, 2. bodrum katında (1 nolu ticari otopark nitelikli işyeri) ve 1. bodrum + zemin katlarında (2 nolu işyeri) yer almaktadır.

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

 

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

 

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/1270 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

07 Mar 2019 - 12:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler