iBRAHİM ElGİN: CHP'DE KREDiSi BiTTi.

iBRAHİM ElGİN: CHP'DE KREDiSi BiTTi.

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın açıklamalarına İzmit Belediyesi’nden cevap geldi. İzmit Belediyesi Başkan Koordinatörü, aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyon Başkan Yardımcısı olan İbrahim Elgin’in yaptığı açıklamada “ Selman Yıldırım, Belediyemizin çekeceği kredilerle uğraşacağına ilçe başkanı olduğu partisini yönetmeye baksın” dedi.

Yıldırım’ın CHP içerisinde kredisi bittiği için İzmit Belediyesi’nin çekeceği kredilerle uğraştığını belirten Elgin” İzmit Belediyesi geçtiğimiz 5 yıl içerisinde de kendi isteğiyle emekli onlar için yine İller Bankasından 8 milyon civarında kredi kullanmıştır. Bu dönemde de aynı yöntemle;  kendi isteğiyle emekli olmak isteyen çalışanlar için hem ikramiye, hem de teşvik primi uygulamasını yapmak için İller Bankasından çok düşük faizle 2 milyon lira kredi kullanmak için meclisten yetki istemiştir. Alınacak olan kredi Belediyemizin parası olmadığından değil İller Bankası’nın sadece emekliliğe yönelik avantajlı kredi imkânı sunmasından kaynaklanmaktadır.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYE

İzmit Belediyesi para yönetimi açıdan Türkiye’ye örnek olmuş bir belediyedir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren işçi borçlarını ve sendikaya olan borçları bir yıl içerisinde ödeyip, çalışanların maaşlarını bir gün bile geciktirmemiştir. Esnafa ve müteahhitlere olan borcunu en geç 40 gün içerisinde ödeyen bir belediyedir. Belediyemizin sadece devlete SGK ve vergi borcu bulunmaktadır. Devletimizin bu hususta bir ödeme takvimi belirlemesi halinde bu borçların da ödemesine başlanacaktır. Alınacak olan kredi,  para yönetiminde yaşanan bir sıkıntıdan dolayı değil, belediyemizin yasal hakkı olan bir krediyi kullanmak amacıyla alınacaktır. Belediyemizin bu yılki bütçesi 150 milyondur. İller Bankasından alınacak 2 milyona ihtiyacı olduğu için değil, sadece kanuni hakkı olduğu için, emeklilik işlerinde kullanılmak amacıyla alınacaktır.

CHP’DE KREDİSİ BİTTİ

Gazetelere bu konuda demeç veren CHP İlçe Başkanı Selman Yıldırım, önce ilçe başkanı olarak partisini yönetmeyi becersin, sonra belediyenin para yönetimiyle ilgili eleştirilerde bulunsun.  Selman Yıldırım, CHP içerisindeki kredisi bittiği için belediyemizin çekeceği kredi üzerinden siyaset yapmaya çalışmaktadır. Son yerel seçimlerde İzmit İlçesinde CHP’nin aldığı başarısız sonuçtan dolayı İlçe Başkanlığından istifa etmesi için delegeler arasından toplanan yüzlerce imza hala masasının üzerinde durmasına rağmen, Belediyemize yaptığı bu haksız eleştirirler kendi başarısızlığını örtme girişimleridir.

ŞEFFAF BİR BELEDİYEYİZ

İzmit Belediyesi olarak her şeyimiz şeffaftır. Şu anda ne çalışanımıza, ne esnafımıza ne de müteahhitlere borcumuz yoktur. Daha önceki yönetimlerden kalan borçlar,  belediyeye seçilmemizin ilk yılında ödenerek tamamlanmıştır. Yapmış olduğumuz bu açıklamalardan anlaşılacağı üzere, İzmit Belediyemizin parayı ne kadar iyi yönettiği ortadadır.  Parayı iyi yönetemeseydik ne halkımıza bu kadar iyi hizmetler yapabilir; ne de seçimlerde bu kadar başarılı olabilirdik. Belediyemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her konuda Türkiye’ye örnek olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

07 Ağu 2014 - 14:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler