Hyundai’den işçilere ağır para cezası!

Hyundai Assan Kocaeli Fabrikası’nın indirimli araç sattığı işçilerinden 2 yıl aracı elden çıkaramama şartına uymayan 150-200 kadar işçiye 7 ile 12 bin lira arasında değişen meblağlarda ceza kestiği iddia edildi

Hyundai AssanKocaeli Fabrikası, ara ara işten çıkarmamalarla gündeme geliyor. En son kimi fabrika çalışanlarının işe iade davalarını kazandığı halde tazminatlarının ödenmediği kamuoyuna yansımıştı. Hyundai Fabrikası, şimdi de 150-200 kadar işçiye 7 ile 12 bin lira arasında kestiği para cezaları ile gündemimize girdi. Hyundai, fabrikadan araç alan işçilere, 2 yıl boyunca satmaması şartıyla 15 bin liraya varan indirimlerde bulunuyor. 2 yıl şartına uymayanlara ise ceza kesilebiliyor. Alınan bilgilere ve iddialara göre bugüne dek fabrika bu konuda esnek davranmıştı. İşçiler, 2 yılın dolmasına 5-6 ay kala araçlarını satsalar da bu görmezden gelinebiliyordu. Yine aynısı oldu, ekonomik sıkıntıların arttığı günümüzde 150-200 kadar işçi araçlarını çeşitli zamanlarda satışa çıkardı. Araçlar sonuçta ikinci eldi artık, satılırken de ona göre fiyatı düşmüştü. Fabrika yönetimi, bu kez işçilerini affetmedi, zamanından önce araçlarını satan işçilerine 7 ile 12 bin lira arasında değişen rakamlarda ceza kesti. Ekonomik kriz döneminde kesilen bu ceza, işçilerin belini daha da bükmüşe benziyor. Hyundai’nin indirimli araç satışı güzel, sözleşme gereği kestiği ceza da yasal elbet ancak biraz daha insaflı olunamaz mıydı?

12 Ara 2018 - 17:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

murat demir - adamlar haklı başkasına araba çıkarıyorlar sonra günü gelmeden devrediyorlar.böylelerinin yüzünden fabrika indirim oranları düştü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 17:13
02

Ahmet Yılmaz - Personelin çalıştığı fabrika araç başına 10-15.000 TL indirim yapmış. Ve bu duruma bir şart getirmiş. İndirimli araç alırken iyi de 2 sene kullanırken neden kaypaklık yapıyorsun. Ekonomi kötü diyoruz ancak sıfır arabalar 80.000TL'den başlıyor. O parayı verebilen personel de bir zahmet satmasın 2 yıl arabayı. Ben açıkçası bu tarz suistimal edilen hususlarda uygulanan yaptırımları çok bulmuyorum. Çünkü nedense karşıdaki ses çıkartmadıkça daha fazlasını almanın peşindeyiz millet olarak. Hep üçkağıta, usulsüzlüğe, birbirinin sırtından geçinmeye alışmışız.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 17:13
05

Ayhan Alkan. İstanbul - @Ahmet Yılmaz 02 nolu yoruma cevabı: bu toplumun medeni olmayacak galiba....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 19:49
01

Musa Çağıran - Doğru karar. Açgözlü olmamakta fayda var.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 17:13


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler