“Hiçbir şey yapamazsanız beni arayın”

BEM-Birsen, Kadınlar Günü’nde belediye çalışanı kadınları ağırladı

“Hiçbir şey yapamazsanız beni arayın”
“Hiçbir şey yapamazsanız beni arayın”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

BEM-Birsen, Kadınlar Günü dolayısıyla, tüm belediye çalışanı kadınlara kahvaltı verdi. Antikapı’da gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kadınlarımızın önünün açılmasına vesile olun. Hiçbir şey yapamazsanız beni arayın” ifadelerini kullandı.

KADINLAR AĞIRLANDI

Memur-Sen’e bağlı BEM-Birsen, Kandılar Günü’nde tüm belediye çalışanı kadınları ağırladı. Antikkapı’da kahvaltı düzenleyen sendikaya yoğun ilgi oldu. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, BEM-Birsen yönetimi ve ok sayıda belediye çalışanı kadınlar katılım sağladı.

“EN GÜZEL ÖRENK PEYGAMBERİMİZDİR”

Programda ilk olarak BEM-Birsen Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen söz aldı. Bu mutlu gün sizin için diyerek konuşmasına başlayan Aygen sözlerini şöyle sürdürdü; Hepiniz sağ olun var olun. Tüm kadınların günü kutlu olsun. Dünyada her şey kadının eseridir. Diyor ki gazi Mustafa Atatürk; “ Emek veren acı çeken özlem duyan ve hakkını müdafaa eden kadınların günüdür bugün. Büyük başarılar anaların yetiştirdiği evlatlar sayesinde oldu. Kadınlar güçlü toplumun en önemli malzemesidir. Eğer dünyayı kadınlar yönetseydi savaş olamazdı. Bütün insanlar kadın erkek olduğuna bakılmaksızın Allah’ın eşit kullarıdır. Bunları anlamamız lazım. Kadınlara saygı duymayı öğrenmeliyiz. Mümine için en güzel örnek peygamberimizdir. Peygamberimizin tüm insanlığa örnek olmanı temenni eder Allah yar ve yardımcımız olsun.

“KADINI İYİ TUTACAKSIN”

Ardından kürsüye AKP İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül davet edildi. Gönül; bu kalabalığı görünce iftihar ettim. Dün Hak-İş’inde programı vardı yine salon tıklım tıklımdı. O gün belediye çalışanları ile birlikteyiz ve yine gurur duydum. Kadınlar her yerde. Kadın iyi oldu mu aile de toplum da iyi olur. O yüzden kadını her zaman iyi tutacaksın. Buradan söylüyorum yaptığınız çalışmalar çok önemli. Tüm belediye çalışanlarını yürekten kutluyorum. Çalışma hayatında size kolaylıklar sunulması gerektiğini düşünüyorum. Böyle çalışkan kadınlara başarılar diliyorum. Son olarak çalışınca oluyor diyorum” ifadelerini kullandı.

“NEREDE HUZUR VAR ORADA KADIN VAR”

Gönül’ün ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ise şunları kaydetti; 8 Mart çalışan kadınlar gününüz kutlu olsun. Önümüzdeki süreçte halkımız teveccüh gösterip bizi başkan yaparlarsa sizlerden çok şey bekliyorum. Çünkü milletlerin tarihine baktığımızda orada huzur mutluluk medeniyet varsa orda kadınlarımız var. Kadınlarımız hayatın içine daha fazla katılırsa ülkemiz kalkınır. Bizim en güçlü destekçimiz hanım kardeşlerimiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle bize destek olmanızı, Kocaeli’yi gurur duyulan bir yer olması için destek olmanızı temenni ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

“KADINLAR HER ŞEYİN MİMARI”

Günümüz hayırlı olsun diyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; Kadınlarımızın sağlığı için mutluluğu için huzuru için bu günümüzün hayırlı olmasını diliyorum. Hayatın iki yüzü var, bunların en önemlisi kadınlarımız. Kadınlar her şeyin mimarıdır. Dinimizde inancımızda medeniyetimizde kadının bambaşka bir yeri var. Erkek her şey olabilir ama anne olamaz. Peygamberimize biri geliyor en çok kime değer vereyim diyor üç defa annenize diyor dördüncü sorduğunda ise babanıza diyor. Annenin baş tacı olması gerekiyor. Hürmete layıktır kadınımız. Bunu uygulamıyorsa o medeniyeti hazmedememiş ve dinine uymamıştır” şeklinde konuştu.

“AH CANIM ANAM”

Karaosmanoğlu sözlerine şunları ekledi; Önce kadınlarımız kendilerine değer verecek. Buna inanacaksınız. Bütün yaşamınızı da ona göre dizayn edeceksiniz. Sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Kadınımız mutlu olacak, yüzü gülecek. Kadın ağlarsa anamız ağlar. Onun için kadının mutluluğunu tolumun mutluluğu olarak görüyoruz. Benim annem 8 saat değil 18 saat çalışıyordu. Maaşı yoktu ama sabah namazından önce kalkıyordu. Ah canım anam ne çileler çekti. Anne olunca yemez yedirir giymez giydirir, uyumaz uyutur. Anaların duası her şeyin önündedir. Allah sağlık versin hepinize. Önce siz sağlıklı ve umut dolu olacaksınız. Evin direği sizsiniz. Siz kırıldınız mı her şey yıkılır. Kadının ezilmesi benim yüreğimi eziyor. Etrafınızda çok sayıda ezilen, umudu yitirilen kolu kanadı kırılmış kadın var. Onların elinden tutup ayağa kaldırın. Yapacağınızı yapın yapamadığınızı devlete götürtün. Önünü açın vesile olun. Hiçbir şey yapamazsanız beni arayın. Her şeyin bir çaresi var. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Son olarak sözü BEM-Birsen Genel Başkanı Levent Uslu aldı. Uslu; Öncelikle bir bilgi vermek istiyorum. Sendikamızda 1500 üye var bunların 1400 ü kadın. Biz sözde insan hakları demiyoruz nerede bir haksızlığa uğrayan varsa onun yanındayız. Belediye Başkanım Sayın İbrahim Karaosmaoğlu’na da teşekkür etmek istiyorum. Bize büyük destekler verdi. Hepiniz Çalışan Kadınlar Gününü kutluyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Program Uslu’nun, Karaosmanoğlu’na hediye takdim etmesi ile son buldu.

08 Mar 2019 - 12:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Zeki keskin - Tabi devrin bitti ama ilçelerde Halef’lerini yerleştirdin ama bu dünya kimleri unutmadı ki seni unutmasın. 31 Mart’tan sonra seni kim arar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mart 12:54


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler