Herkes satarken o başkan, bakın ne yaptı!

Tekrar aday gösterilmeyen Kocaeli’deki mevcut 11 ilçe belediye başkanından bir kısmı ellerindeki taşınmazları satıp, belediyelerin borcunu ödemeye çalışırken, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, giderayak belediyeye mülk edindirdi

Herkes satarken o başkan, bakın ne yaptı!
Herkes satarken o başkan, bakın ne yaptı!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Malumunuz, Büyükşehir ve 12 ilçe belediyesinin yönetimi AKP’li isimlerde. Bu kenti uzun yıllardır AKP yönetiyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu skor değişecek mi, değişirse ne boyutta değişir bilinmez ancak mevcut başkanların, biri hariç hepsinin değişeceği çok önceden netleşti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan listede Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın dışında hiçbir bir mevcut belediye başkanı tekrar aday yapılmadı.

Tekrar aday yapılmayan mevcut belediye başkanlarını, bu sıralar bir telaş aldı. Belediyelerin borçlarını kapatmak için taşınmazları satıp, kaynak yaratma derdinde pek çoğu. İşte böyle bir süreçte, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, aksine bir davranışa imza attı. “Görev sürem 40 gün sonra bitiyor” demedi, mülklerimizi satalım demedi, Düzağaç Mahallesinde kurulan ve sonrasında başka bir muhite taşınan Türk Telekom’dan boşalan binayı girişimleri ile belediyenin mülkü yaptı.

Gölcük Düzağaç Mahallesi’nde bulunan eski Türk Telekom binasının mülkiyeti Gölcük Belediyesi’ne devredildi. 17 Ağustos 1999 depremi sonrası haberleşme ağının daha sağlıklı yürütülmesi adına Düzağaç Mahallesinde kurulan Türk Telekom binası yeni yerine taşındıktan sonra boş bir şekilde duruyordu. Gölcük Belediyesi’nin girişimleri sonrası boş vaziyette duran binanın mülkiyeti Gölcük Belediyesi’nin kullanımına verildi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş ve başkan yardımcıları Kemal Kahraman, Levent Değirmenci, Düzağaç Mahallesi’nde bulunan eski Türk Telekom binasına giderek burada incelemelerde bulundu.

Başkan Ellibeş bina incelemesi sonrası yaptığı açıklamada, “Depremden sonra hak sahiplerine ikamet etmeleri için inşa edilen konutların bulunduğu bölge olan Düzağaç Mahallemizde o günün koşulları için haberleşme ağının sağlıklı çalışabilmesi adına Telekom adına takriben 1200 metrekare kullanım alanı bulunan bu bina inşa edildi.

O günden bu güne geçen süreç içerisinde bu binanın ihtiyacı ortadan kalktı ve atıl vaziyette durmaktaydı. Biz bu binayı Gölcük halkı adına değerlendirmek için Milli Emlak, AFAD ve Türk Telekom’la görüşmelerimizi yaptık. Bu görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı ve nihayetinde bu bina Gölcük Belediyesi’nin mülkü haline geldi. Hedefimiz bu mülk üzerinde öncelikle bu bölgede yaşayan insanlarımızın istifade edebileceği ama kapsam itibariyle tüm Gölcük’e hizmet edecek sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin burada uygulanacağı bir bina haline getirmek.

Aynı zamanda mahallenin kullanacağı bir mahalle konağını oluşturarak çok kapsamlı bir proje hazırlayıp Gölcük halkının hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Herkes satarken Ellibeş’in giderayak belediyeye mülk kazandırması takdir edilecek bir durumdu. Ancak yeniden aday gösterilmiş gibi bu binanın ne şekilde kullanılacağına dair vaat vermesi şaşırtıcıydı! Ellibeş’ten sonra seçimi kazanacak olan ismin Ellibeş’in belediyeye kazandırdığı bu binayı, onun istediği gibi dizayn edip etmeyeceği merak ediliyor.

21 Şub 2019 - 14:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy - Eh be kardeşim durdun durdun son dakka açıldın keşke en baştan yapaydın Ya!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 14:46


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler