Hayata tutunan minikler buluştu

17 Kasım Dünya Prematüre Günü, erken Dünya’ya gelen bebeklerin ailelerine destek olmak ve farkındalık yaratmak için önemli bir gün

Hayata tutunan minikler buluştu
Hayata tutunan minikler buluştu
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Prematüre bebekler küçük bedenleriyle hayata tutunmaya çalışırken, anne ve babalarının hem fiziksel hem de psikolojik desteğe ihtiyaçları oluyor. Hastaneye defalarca gidip geliyorlar. Bebekle ilgilenen Yeni Doğan Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Hemşirelerde bir süre sonra aileden biri gibi oluyor.

17 Kasım Dünya Prematüre Farkındalık günü kapsamında VM Medical ParkKocaeli Hastanesi’nde yeni doğan servisinde bir dönem kalmış aileler bir araya geldi. Yaşam mücadelesini kazanmış bebekler arkadaşlarıyla buluştu.

Açılış konuşmasını yapmak üzere ilk söz alan VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Soner Şahin: “ERKEN DOĞANLAR, YENİDOĞAN HEKİMİNİN ELLERİNDEYSE KAZANIR.” Sloganına sonuna kadar inanıyoruz. 2008 Kasım ayından beri Avrupa’da sivil bir organizasyon ile başlayan prematüre doğumlara dikkat çekmek için ve farkındalık yaratmak için her 17 Kasım’da kutlanan bu özel güne 2 senelik yeni bir hastane olmamıza rağmen her zaman önem verdiğimizi ve başarılı bir şekilde tıbbi sonuçlara sahip olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Geçen yıl yine bu salonda sizlerle ve sizler gibi aileleri ve minik kahramanlarımızı ağırlamıştık. Yeni doğan uzmanlarımızı ve değerli ekibimizi canı gönülden kutluyorum ve teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi

Genel Müdür Doç. Dr. Soner Şahin’den sonra söz alan Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ayla Günlemez: “Sevgili her biri kahramanlığı hak eden bebekler, geçen sene kucakta gelmiştiniz bu sene salonda koştururken sizleri görmek ne kadar güzel diyerek sözlerine başladı. Doç. Dr. Günlemez 17 Kasım Prematüre günü 10 bebekten 1’i maalesef prematüre doğuyor ve bu oran her geçen gün artıyor. Farkındalık artsın diye hastane yönetimimiz ve sizlerle 17 Kasımlarda buna benzer organizasyonlar yapacağız. Aileleri yalnız bırakmayacağız. Siz değerli aileler günlerce umutla ve sabırla kapıda beklediniz. Sizlerin kucaklarınıza yavrularınızı vermek için gece gündüz demeden çalışan tüm ekibime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ayla Günlemez ardından kürsüye gelen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Berat Yücel: “ Bu güzel günde bizlere en güzel hediye olan çocuklarınızla bizleri buluşturduğunuz için sizlere çok teşekkür ederiz. Sizleri burada böyle sağlıklı görmek çok değerli.” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Eray Çalışkan: “Onlar bizim Survivorlarımız hayata tutundular ve hayatta kaldılar. Bu değerli ekibe teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Prematüre doğan bebekler organizasyon süresince bir zamanlar aynı odayı paylaştıkları arkadaşlarıyla bu kez salonda koştular ve oynadılar. Yüzlerin güldüğü keyifli geçen organizasyonda söz alan Prematüre bebek anneleri duygularını ve teşekkürlerini de paylaştılar. Aileler hekim, yönetim ve hemşirelerle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

21 Kas 2017 - 13:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler