Halk otobüsü-tramvay aktarması neden yok?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı tramvay ile kimi belediye otobüsü hatlarında aktarmalı sistem indirimli biniş şeklinde olsa da hayata geçti ancak özel halk otobüsü ağırlıklı taşımacılığın olduğu ilimizde bu yeterli gelmedi. Peki, Büyükşehir bu konuda neden bir adım atmıyor?

Halk otobüsü-tramvay aktarması neden yok?
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli, şehir içi raylı taşımacılığa geç de olsa geçti. Otogar-Sekapark arasında 7 kilometrelik bir alanda sefer yapsa da tramvay, ulaşıma katkı sundu ancak şehir içi trafiğinde ciddi anlamda bir rahatlama söz konusu değil. Pek çok noktada trafik sıkışıklığı sürmekte. Öte yandan bir süre önce belli belediye otobüsü hatları ile tramvay entegre edildi yani indirimli taşıma şeklinde olsa da aktarmalı sisteme geçildi fakat bu yeterli gelmedi.

Büyükşehir Belediyesi her ne kadar yeni otobüsler alsa da birçok ilçe ve mahalleye bu otobüsler çalışmıyor ve ulaşımda ağırlık özel halk otobüslerinde. Kimi muhitlere çalışan hat sayısı kısıtlı, hatta tek otobüs hattı çalışan yerler var ve bu hatlar, Yahya Kaptan, otogar ya da Sekapark’a gitmiyor. Hal böyle olunca da vatandaş, önce şehir merkezine geliyor, sonrasında ise ya tramvaya ya da gitmek istediği muhitin toplu taşıma aracına biniyor. Yani bir yerden bir yere tek vasıta ile gitmesi mümkün değil. Belediye otobüslerini kullanan kimi hatlar, aktarmalı sisteme geçilmesinden dolayı şanslı olsa da halk otobüsü ağırlıklı olan Kocaeli ulaşımında çift vasıta kullanmak zorunda kalanların sayısı bir hayli fazla. Peki, Büyükşehir Belediyesi, geç de olsa hizmete geçirdiği tramvay ile halk otobüslerini entegre etmek için neyi bekliyor. Kocaeli’deki otobüslerin tamamında aktarmalı sistem neden mevcut değil.

Kocaeli, raylı taşımacılığa yeni geçse de Eskişehir’de tramvay, hemen hemen her mahalleye ulaşır duruma geldi. Ve buna rağmen en başından bu yana aktarmalı sistem mevcut bu şehirde. Vatandaş otobüse ya da tramvaya biniyor, kartını basıyor, 45 dakika içinde başka bir vasıtaya binebiliyor aynı kartla. Belediye otobüsü ağırlıklı olması Eskişehir’de işi kolaylaştırsa da Büyükşehir’in de kooperatiflerle anlaşıp, halkın cebinden daha az para çıkarak yolculuk etmesini sağlaması gerekiyor. Peki, Büyükşehir bunu neden yapmıyor ya da yapmak için neyi bekliyor? Neden tüm otobüsler ile tramvay arasında aktarma yok?

Eskişehir'de tramvay hemen hemen her muhide ulaştığı halde, otobüslerle arasında aktarmalı sistem mevcut...

18 Mar 2018 - 10:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler