Güvenlikçiler statü değil kadro istiyor

Güvenlik-İş Sendikası Kocaeli Temsilcisi Muhammet Ali Tatlıgül, kamuda çalışan taşeron işçilere ve özel güvenlik görevlilerine kadro isteyerek, "Taşeron işçilerin kadroya alınması statüye değil, kadroya dönüşmeli" dedi.

Türk-İş'e bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Kocaeli Temsilcisi Muhammet Ali Tatlıgül, kamuda çalışan taşeron işçilerin ve özel güvenlik görevlilerine kadro talep ederek şube binasında açıklama yaptı.

Statü değil, kadro istediklerini dile getiren Tatlıgül, "Taşeron işçilerimizin yıllardır kanayan bu yarası birçok hükümetin gündemine gelmesine rağmen değişen bakanlarımız ve başbakanlarımız nezdinde bugüne kadar çözüme kavuşmamıştır. Son günlerde ülke gündemimizin önemli başlığı olan taşeron işçilerin beklentisi olan kadro çalışmalarında son olarak başbakanımız Binali Yıldırım, Türkiye'nin en büyük İşçi Konfederasyonu Türk-İş Konfederasyonu'nu ziyaret ederek Genel Başkanımız Ergün Atalay ile taşeron işçiler konusunda görüşme yapmıştır. Bu görüşme sonrasında yapılan açıklamada Başbakanımız 'Kamu'da taşeron işçileri, yılsonu gelmeden kalıcı bir statüye alacağız' demiştir. Yapılan bu açıklama da taşeron işçilerimizin kadro yerine bir statü çerçevesinde değerlendirilmesi çalışanlarda 'yine mi kadro yok, sözleşme mi gelecek' düşüncesi yer etmeye başlamıştır. Özel Güvenlik görevlilerinin sesi olan Güvenlik-iş Sendikası olarak Sendikamızın ve özel güvenlik görevlilerinin taşeron konusunda talebi nettir. Memurluk yapana memurluk, işçilik yapana işçilik, kadro konusunda kamuda statü değil gerçek kadro istiyoruz." diye konuştu.

23 Eyl 2017 - 18:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandas - Ozel kuruluşta calisan ozel guvenlik personeli kadro istiyor yıpranma payı istiyor maaşlar yükselsin istiyor belediyeye guvenlik olarak girmek için milletvekili torpili isteniyor ne is illa dayi mi lazım is icin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 18:31
01

Kadro - Kadroları siyasi rant uğruna doldurmayın. daha üniversitelerde okuyan mezun olduğunda kpss sınavına girerek atanacak olanlar var. Kadroları siz doldurursanız onlar olması gerektiği gibi sınavla dahi giremeyecek. Adalet bunun neresinde.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 18:31


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler