Gezi davası başladı

Gezi davası başladı

İlimizdeki Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatılan 238 kişinin yargılanmasına başlandı.

238 sanıklı Gezi Parkı davası başladı. Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan davaya sanıklardan Ç. A., B. S.avukatları Talip Kavak, Koray Karadağ, Nuray Yılmaz, Hüseyin Aktaş, Doğan Şimşek, Mehmet Ümit Erdem, Funda Özdemir, Özgür Üstündağ, Sevil Keremoğlu ve Ferit Kunt katıldı. Duruşmada müşteki İzmit Belediyesi’ni temsilen avukat Burcu Öztürk Demir ve müşteki 10 polis memurundan 2’si K.B, G.İ katıldı. İlk duruşması gerçekleştirilen davada her gün 7 sanık dinlenecek.

KOLU KIRILAN POLİS ŞİKAYETÇİ OLMADI

İlk duruşma mahkeme heyetinin olayların başladığı 1 Haziran tarihinden itibaren tutulan tutanakları okuması ile başladı. Ardından müşteki polis memurları K.B ve G.İ dinlendi.  Polis memuru  K.B olay günü Ak Parti il binası çevresinde sivil olarak görev aldığını ve bir şahsı taş atmak üzereyken gördüğünü söyledi.  K.B, “Durdurmak için eylemcinin ensesinden tutarak engellemeye çalıştım ancak kaçmak istedi ve yere düştük. Eylemci ayağa kalktığında ise benden özür dileyerek bölgeden uzaklaştı. Sivil olduğumdan dolayı polis olduğumu anlayamamış olabilir. Arbede esnasından da elim kırıldı ancak eylemcinin yüzü sarılı olduğundan dolayı kendisini teşhis edemem. Şikayetçi değilim” dedi. Davada diğer müşteki polis memuru G.İ ise, görevi esnasından atılan taşın baş parmağına geldiğini ancak kimin attığını göremediğini söyledi. G.İ şikayetçi olduğunu ancak davaya katılmak istemediğini ifade etti.

BELEDİYE DAVAYA DAHİL OLDU

Davaya İzmit Belediyesi’ni temsilen katılan müşteki avukat Burcu Öztürk Demir, olaylar esnasında Cumhuriyet Parkı’nın gördüğü zarar ve yapılan hakaret nedeniyle şikayetçi olduklarını söyledi ve davaya katılmayı talep etti. Sanık avukatları ise belediyenin davaya katılma talebini kabul edilmemesini  talep ederek, “Olaylardaki zarar polisin TOMA ve tazyikli su ile yaptığı zararlardır. Hakaret yapıldığını da kabul etmiyoruz. Eleştirilerin sınırlar göz önüne alınarak değerlendirilmesini talep ediyoruz” ifadesinde bulunuldu. Mahkeme heyeti, İzmit Belediyesi’nin davaya katılma talebini kabul etti. Dava bugün ikinci duruşma ile devam edecek.

02 Haz 2014 - 16:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler