Gençtürk yeniden başkan

Kısa adı İZEYAP olan İzmit Evlerini ve Tarihini Koruma ve Yaşatma Derneği’nin 14.Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mehmet Nazım Gençtürk bir kez daha başkan seçildi

Kısa adı İZEYAP olan İzmit Evlerini ve Tarihini Koruma ve Yaşatma Derneği’nin 14.Olağan Genel Kurulu KYÖD’te yapıldı. Aynı zamanda CHP İzmit İlçe Sekreteri olan mevcut başkan Av. Mehmet Nazım Gençtürk’ün tek aday olduğu kongrede Gençtürk güven tazelerken yönetim kurulu üyeliklerine Ahmet Nuri Akgüner, Soner Kılıç, Elif Gün Küçükkaya ve Numan Gülşah seçildi.

TARİHSEL MİSYONUMUZUN FARKINDAYIZ

İZEYAP Başkanı Mehmet Nazım Gençtürk konuşmasında şunları kaydetti: İZEYAP’ın kuruluş değerleri, tarihsel misyonu, kent tarihine katkıları ve geçmiş başarılarının onuru nasıl gurur sebebimizse bu tarihsel gururu yaşatmak en büyük yükümüz ve sorumluluğumuz olmalıdır. Yeni dönemde derneğimize hak ettiği gücü kazandırmak ve nitelikli üyelerin katılımını sağlamanın yanı sıra kent ve kent tarihi ile ilgili süreçlerde etkin söz sahibi olmak için tarihimizden aldığımız güçle kapıları aşındırmaya devam edeceğiz.

İZEYAP’ın Kuruluşu, 18 Haziran 1994 tarihinde, ülkemizde ilk kez 25 resmi kuruluş ve sivil toplum örgütünün birlikteliğinde; "tarihimize ve kültürel miraslarımıza sahip çıkmak amacıyla yapılacak güç birliğinin ifadesi" olarak imzalanan Sırrı Paşa Sözleşmesi’ne dayanmaktadır. Bu yönüyle sadece kentimiz açısından değil ulusal bazda da nadir örneği bulunan bir derneğiz.

İZMİT DAHA FAZLASINI HAKEDİYOR

1993 yılında dönemin Kocaeli Valisi Kemal Nehrozoğu’nun da etkin katkılarıyla Kocaeli Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ve Mimarlar Odası öncülüğünde, yerel yönetimler ile gönüllü pek çok kişi ve kuruluşun katılımıyla Kapanca Sokak’ta 18 ev, yapıldığı dönemde kullanılan malzemelere sadık kalınarak ve İzmit evi özelliği yaşatılarak dış cephe ve çatıları “İzmit Evlerini Yaşatma Projesi” kapsamında İZEYAP tarafından yapılmıştır. Tarih Koridoru kapsamında Kapanca Sokak’ın bugün geldiği nokta sevindiricidir. Ancak İzmit Tarihi toprak altındaki ve üstündeki değerleriyle pek tabii olarak Kapanca Sokak’tan ibaret değildir. Bu şehrin altında dünyanın en büyük Antik Tiyatrolarından biri ve başka bir şehir var.

GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ

Dünyadaki örnekleri her yıl milyonlarca turisti ağırlarken biz üstüne binalar gecekondular yapmışız ve yapmaya devam ediyoruz. Yoğun, çarpık ve kontrolsüz yapılaşma kent dokusuna ve mimarisine zarar vermekte ve kültürel mirasımız açısından dönüşü olmayan tahribatlara sebebiyet vermektedir. Tarihi Kentler Birliği’nin önerdiği koruma politikaları ışığında bir kent planlaması yapılması ve koruma ilkelerine sadık kalınarak bu tarihi gelecek kuşaklarla buluşturmak için bizim bu kente, dünyaya ve gelecek nesillere borcumuzdur.

İZEYAP Yönetim Kurulu (Asil)Mehmet Nazım GENÇTÜRK (Başkan), Ahmet Nuri AKGÜNER (İkinci Başkan),Soner KILIÇ (Genel Sekreter)Elif Gün KÜÇÜKKAYA (Sayman)Numan GÜLŞAH (Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu)

İZEYAP Yönetim Kurulu (Yedek):Yavuz ULUGÜN, Ertuğrul BAHAN, Muhittin BAKAN, Sıtkı Serkan GÜZEL, Veysel KAVRAYAN

Denetim Kurulu (Asil): Kemal DEMİR, Mehmet TOKER, Yalçın KAYALI

Denetim Kurulu (Yedek): Orhan BALCI, Ertan KARAÇAY, İbrahim SARI

22 Şub 2018 - 15:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler