Gebze’ye bağlanacaktı iptal edildi..!

İstanbul’da Kaynarca-Pendik-Tuzla arasında inşa edilecek olan ve daha sonra kentimizde Gebze ile bağlanması planlanan metro projesi iptal edildi. Belediye, ‘Daha ekonomik ihale yapacağız’ derken CHP’liler, “İBB batmıştır” açıklamasında bulundu

İstanbul'da AKP'li Kadir Topbaş döneminde onaylanan 6 metro hattı ihalesinin iptalinin gerekçesi belli oldu: İhaleler ekonomik değildi! İstanbulluları yakından ilgilendiren kararı SÖZCÜ gazetesi gündeme getirmişti. Topbaş'ın istifası sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AKP'li Mevlüt Uysal, toplam ihale bedeli 12 milyar 859 milyon lira olan 76,9 kilometrelik 6 metro hattının ihalesini iptal etmişti. Konuyla ilgili resmi açıklama dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) geldi. Açıklamada metro projelerinin değil sadece ihalelerin iptal edildiği belirtilerek şöyle denildi:

DAHA HIZLI OLSUN DİYE!

“Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir. Toplam uzunluğu 76,9 km olan 6 proje iptal edilmediği gibi İstanbul'un ulaşımına köklü çözüm için metro yatırımları 1.000 kilometre hedefine uygun olarak genişletilmiş olacaktır.” İBB, bu hatların finansmanı için 925 milyon Euro dış borçlanma yapma kararı almıştı.

İBB BATMIŞ DURUMDA!

CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam, ihalelere ilişkin verilen iptal kararı ile bugüne dek yaptıkları tüm eleştirilerin haklılığının ortaya çıktığını vurgulayarak “İBB batmış durumda. Ciddi bir ihanet ortaya çıktı. İptal ediliyorsa ortada bir suç var demektir. Geriye dönük olarak gereğinin yapılması gerek. İhalelerin yenilenecek olması bizim bugüne kadar söylediklerimizi haklı çıkarıyor” dedi. Bu ihalelerin rekabet ortamı sağlanmadan yapıldığını dile getiren Sağlam “İhalelerin hepsi belli istekliler arasından davet usulü ile gerçekleştirildi. CHP olarak metro ihale kararlarına o yüzden ‘evet' demedik. Yapamayacaklarını biliyorduk, güven vermediler. 6 yıldır Çekmeköy Metrosu nerede? 6 yıl sonra geçtiğimiz haftalarda yarısını açtılar. Diğer yarısı için 6 yıl daha mı bekleyeceğiz?” diye sordu.

İŞTE İPTAL OLAN O İHALELER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan ve iptaline karar verilen 6 metro hattının ihale bedelleri ve şirketler şöyle:

– Kaynarca-Pendik-Tuzla: 1 milyar 613 milyon TL-Alsim Alarko.

– Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli: 2 milyar 342 milyon TL- Doğuş, Özaltın, Yapı Merkezi.

– Ümraniye-Ataşehir-Göztepe: 2 milyar 469 milyon TL- Gülermak, Nurol.

– Kirazlı-Halkalı: 2 milyar 414 milyon TL-Makyol, Astur, İçtaş, Kalyon.

– Başakşehir-Kayaşehir: 969 milyon 114 bin TL-Özgün, Şenbay, Söğüt.

– Mahmutbey-Bahçeşehir: 3 milyar 49 milyon TL-Makyol, IC İçtaş, Astur.

04 Oca 2018 - 11:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

akpliyiz.com.tr - İhale iptal edilmiş projeler değil..Yani ileride tekrar ihaleye çıkılacak....Cehapeli İZMİR BÜYÜKŞEHİR B. İzmirde metro işini beceremedi,iflas ettiği için İzmir metrosunu merkezi hükümet yaptı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 11:21


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler