Feci kaza sonrası çok acı tesadüf!

Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli’de feci bir kaza meydana gelmiş, 2 kişi ölmüş, 3 kişi ise yaralanmıştı. Kazanın tüm video ve görsellerini çekerek ajanslara servis eden meslektaşımızın kazada can verenin eniştesi olduğunu 1 saat sonra çay içerken öğrendiği ortaya çıktı

Feci kaza sonrası çok acı tesadüf!
Feci kaza sonrası çok acı tesadüf!
Haber albümü için resme tıklayın

Kandıra yolu Namazgah Barajı mevkiinde 9 Aralık Cumartesi akşamı meydana gelen feci kazada 68 yaşındaki İsmet Kaya ve 54 yaşındaki kardeşi İsmail Kaya yaşamını yitirmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı. Kazada can veren İsmet Kaya’nın Kartepe Basın Yayın biriminde çalışan meslektaşımız Şadi Akdoğan’ın halası Emine Kaya’nın eşi olduğu ortaya çıkmıştı. Şadi Akdoğan, kazanın video ve fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşmış, ajanslara servis etmişti. Olayla ilgili acı detay ise sonrada ortaya çıktı. Şadi Akdoğan’ın kazada can verenin eniştesi ve eniştesinin kardeşi olduğunu bilmede bu görüntüleri çekip servis ettiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre Şadi Akdoğan, ailesi ile birlikte Kaynarca’da yaşayan ablasının yanına gidiyordu. Kandıra yolunda trafik tıkanmıştı, ilerledi ve feci kaza ile karşılaştı. 

SERVİS EDİP, ABLASINA GİTTİ Olay yerine vardığında kazanın üzerinden daha yarım saat geçmiş, itfaiye ekipleri aracın tavanını kesiyordu. Yerel basında çalıştıktan sonra Kartepe Basın Yayın birimine geçen ve uzun yıllardır da burada görev yapan Şadi Akdoğan, gazetecilik refleksi göstererek aracını yol kenarına park ettikten sonra inmiş ve detaylı bir şekilde kazanın fotoğraf ve videolarını çekmişti. Amacı meslektaşlarının fotoğraf ve videodan yararlanarak kazayı haberleştirebilmesiydi. Akdoğan, aracına geri döndü, video ve görselleri sosyal medya hesabında paylaştı, ajanslara geçti. Jandarma güvenlik tedbiri aldığında Akdoğan’a ilerlemesini söyledi ve Akdoğan olay yerinden ayrılarak ablasına geçti. Ajanslar da Akdoğan’ın video ve fotoğraflarıyla aldıkları bilgileri harmanlamış ve haberi abonelerine iletmişti. Ulusal ve yerel kanallarda, gazetelerde kullanılan görseller Akdoğan’a aitti. 

ÇAY İÇERKEN ÖĞRENDİ

Akdoğan, ablasına gelmiş ve çay içiyordu ki birkaç yakını paylaşılan görseller üzerine aradı, kazada ölenlerin kim olduğunu bilip bilmediğini sordu. Akdoğan, yaptığı araştırmada acı gerçeği öğrendi. Hemen Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’ne koştu. “Akşam saatlerinde paylaşmış olduğum kazada enişten İsmet Kaya ve kardeşi İsmail Kaya’yı kaybettik” şeklinde düzeltti yaptığı paylaşımı ancak kimse anlayamadı durumu. Akdoğan, gazetecilik refleksiyle kazayı en ince ayrıntısına kadar çekmişti ve 1 saat sonra acı gerçeği öğrendi. Paylaşımı görenler, Akdoğan’ın kazada ölenlerin yakını olduğunu bilerek çekimi yaptığını düşünmüştü ancak acı detay sonradan ortaya çıktı.

Kocaeli Barış Gazetesi ailesi olarak İsmet ve İsmail Kaya’ya Allah’tan rahmet, başta meslektaşımız Şadi Akdoğan olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

18 Ara 2017 - 11:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler