EYT’lilerin kanı Kızılay’a akacak! 3 ilde daha toplantı var!

Türkiye’nin kanayan yarası olan emeklilikte yaşa takılanlar mevzusunun çözümü için mücadele eden vatandaşlar, bir yandan da sosyal sorumluluklarını yerine getiriyor. En kalabalık topluluk olan EYT SYDD, stokları azalan Kızılay için kanını akıtacak

EYT’lilerin kanı Kızılay’a akacak! 3 ilde daha toplantı var!
Haber albümü için resme tıklayın

Toplumun kanayan yarası olan ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorunu, çözüme bir türlü kavuşturulamıyor. Muhalefetin tüm çabalarına rağmen TBMM gündemine dahi alınmayan EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir de bunlar türedi” derken, ilgili bakanlıktan ise “Gündemimizde şu an yok, çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında” açıklaması yapılıyor. Ancak EYT’lilerde yılgınlık yok, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar bu sorunun çözülmesi için il il dolaşıp toplantılar yapmayı sürdürüyorlar. Bu kapsamda 27 Ocak tarihinde Tekirdağ Çerkezköy’de, akabinde 3 Şubat’ta Adana’da ve 10 Şubat’ta Ankara’da buluşacak olan EYT’liler, bu geniş kapsamlı miting havasında geçen toplantılarının yanı sıra sosyal sorumluluklarını da yerine getirecek kampanyalara imza atıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medyadan duyurdu, EYT’liler Çerkezköy ve Ankara’daki programlarında stokları azalan Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunacak. Özüpak, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin mozaiğini yansıtan en kalabalık topluluğuz. Bizler sorumluluk almayı görev bilen, en olgun, en bilinçli topluluğuz. Hak arayışımızın yanında, sosyal sorumluluk bilinciyle Çerkezköy ve Ankara toplantılarımızda Kızılay’a kan bağışında bulunacağız. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz” dedi. Sosyal medyada dahi sayıları milyonları bulan EYT’liler, güzel bir amaca da hizmet etmiş olacak.

21 Oca 2019 - 09:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler