Eşme, Sakarya’yı ayvası ile ezdi geçti

Adapazarı’nın (Sakarya) Pamukova ve Geyve ilçelerinin “Ayva” rekabeti süredursun, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinin şirin mahallesi Eşme, “Ayva” konusunda bu iki ilçeyi ezdi geçti

Eşme, Sakarya’yı ayvası ile ezdi geçti
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaelispor ile Sakaryaspor’un taraftarları malumunuz birbirlerini pek sevmez. Sakarya taraftarları Kocaelispor taraftarlarının başarısını çekemez, başarılı olmasını istemez. Kocaeli ile Adapazarı arasındaki rekabet sadece Kocaelispor ile Sakaryaspor taraftarları arasında mı peki? Hayır değil, futbol dışında bu iki şehrin ayvaları da birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Eşme, ayvası ile ünlü şirin bir mahalle. Ve Eşme, Antalya’da Kocaeli’nin göğsünü kabartmayı, Sakarya’nın ayvalarını ise gölgede bırakmayı başardı.

Sakarya’nın Pamukova ve Geyve ilçeleri de Eşme gibi ayvası ile ünlüdür ancak bu iki ilçe Antalya’da anılmadı, Antalya Tarım Fuarı’nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standında sadece Eşme ayvasını sergiledi. Bu durum Sakarya’da “Pamukovahalk” adlı yerel gazetede “Biz bir birimizi yerken bakın bakanlık ayva kimin dedi?” başlığıyla işlendi. Evet, Ayvanın anavatanı olduğunu dile getiren Pamukova ile ayvanın başkenti olduğunu söyleyen Geyve; Eşme ayvasının gölgesinde kalakaldı.

Pamukovahalk adlı gazetede bu durum şöyle işlendi: 

Biz bir birimizi yerken bakın bakanlık ayva kimin dedi?

Pamukovalılar “Ayva’nın anavatanıyız “, Geyveliler ise “ Ayva’nın başkentiyiz “ desin dursun, bakın Tarım Bakanlığı Antalya Fuarında standında hangi ayvayı sergilendi

 

Pamukova ve Geyve İlçeleri arasındaki tatlı ayva rekabeti, bazen sertleşirken, Pamukovalı yöneticiler “ Ayva’nın anavatanı Pamukova’dır “ dedi.

Geyveli yöneticiler ise “Ayva’nın başkenti, Geyve’dir” dedi. Her iki İlçe kendi arasında sen ben çekişmesi yaparken, 30 ülkeden 800 firma katıldığı Antalaya’da bu yıl 17’incisi düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarında Tarım Bakanlığı standında Kocaeli İlinin Eşme ayvası sergilendi.

Antalya tarım fuarında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standında sadece Eşme ayvasının sergilenmesi dikkat çekerken, ayva senin mi benim mi? Yıllık rekolte yarışı yapıp bir birine üstünlük sağlamaya çalışan, Türkiye’nin ayva üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Sakarya’nın iki İlçesi Pamukova ve Geyve’nin Tarım Bakanlığının standında ismi bile geçmedi.

Birçok ürün sergilenirken ayva üretiminin yüzde 60’ını karşılayan iki ilçenin ismini bile olmaması dikkat çekti.”

05 Ara 2017 - 17:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Gaspirali ismail - Eşme sakarya'da bu arada o daha ilginç hahaha

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 17:17
01

Ziya Yiğit - Tüm üreticileri içtenlikle kutluyorum da....O ayva, üreticinin bahçesinden dalında kaç tl. satıldı acaba...??? Sadece merak ettim...!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 17:17


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler