Erdoğan yeni askerlik sistemini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda yeni askerlik sistemini açıkladı

ABD Başkanı Trump, Suriye ile ilgili 24 saat içinde açıklama yapacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında Trump'ın merak edilen o açıklamasına değindi ve, "Trump'ın beklenen açıklaması, DEAŞ'a karşı yeni bir zafer ilanı olabilir" dedi. Yeni askerlik düzenlemesine de değinen Erdoğan, "Özellikle 6-9-12 şeklinde belirlenmiş durumda. Bunların er-erbaş durumu söz konusu. Bunun yanında yedek subaylık söz konusu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı özel bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suriye’deki gelişmelere değinen Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın “Trump’ın biliyorsunuz şu anda bir para talebi var. Bu para talebinin Kongre’den çıkması gerekiyor. Şu anda itibarıyla bu henüz çıkmış değil. Bu konuda da çok farklı yöntemleri kullanmak istiyor ama demokrat üyeler bunu üst mahkemeye götürme durumundalar. Böyle bir durum var. Bir diğer taraftan da bakıyorsunuz hala DEAŞ’ı adeta 24 saat içerisinde temizleyeceğini Sayın Trump iddia ediyor. Bu olur mu olmaz mı ayrı bir konu, zaten DEAŞ’tan orada ne kaldı ki? DEAŞ’ın artık kırıntıları var. Bu konuma gelmiş vaziyetti. Buradan da ben şunu anlıyorum, bunu söylemek suretiyle acaba ‘Demokratları yanıma alabilir miyim, onların desteğini alabilir miyim?’ böyle bir anlayış da olabilir diye düşünüyorum. Şu anda tabii yarınki açıklamada şunu bir defa kesinlikle söyleyecektir diye düşünüyorum, hani kırıntıları kaldı diyorum ya, diyecektir ki ‘DEAŞ’a karşı zaferi kazandık.’ Yani bir zafer ilanı olabilir. Bu ilanı yaparken de burada tabii DEAŞ’ın coğrafi hakimiyetini sonlandırmak gibi bir dert yok. DEAŞ’ı tamamen bitirmek ve DEAŞ’a kaynaklık eden özellikle ortamı sonlandırmak olabilir. Başka bir şey de olmaz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

15 Şub 2019 - 23:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Şinasi - hani yedek subaylık kalkacaktı. sahi tayyip erdoğan nerde yedek subaylık yapmıştı. yalan dolan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 23:07


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler