Depo ve ofis yıkılacak

İzmit Alikahya’da Uluslar İnşaat tarafından yapımı devam eden Jasmine Country adlı projeye bir darbe de İzmit Belediyesi’nden geldi...

İzmit Alikahya’da Uluslar İnşaat tarafından yapımı devam eden Jasmine Country adlı projeye bir darbe de İzmit Belediyesi’nden geldi. Uluslar İnşaat, 23 hissedara ait olan 59 bin 856,64 metrekarelik bir alana, hissedarların hepsinden izin almadan ofis ve depo alanları kurmuş, hissedarlardan Güleser Gökbudak ve Lütfi Karaca, İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi vererek, izinsiz bir şekilde kurulan ofis ve depoların kaldırılmasını istemişti.

Bir süredir süren görüşmelerin ardından belediye, Uluslar İnşaat’a tebliğ gönderdi. Her iki şikayet dilekçesini de ayrı ayrı dikkate alan belediye yetkilileri, Uluslar İnşaat’tan işgal ettikleri alanları boşaltmasını, depo ve ofisi yıkmasını istedi, aksi halde cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Bugün, depo ve satış ofisinin güvenlik şeridiyle çevrildiği görüldü.

      

İKİ KİŞİ DİLEKÇE VERDİLER

Uluslar İnşaat’ın Alikahya’da yapımını sürdürdüğü Jasmine Country adlı konut projesine, bir miras anlaşmazlığı nedeniyle açılan dava neticesinde ihtiyati tedbir konulmuş ancak kısa sürede bu tedbir kaldırılmıştı. 1 Temmuz’da ise Kocaeli 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce bölgeye bilirkişi ekibi gönderilmişti. Uluslar İnşaatı dolaylı yoldan ilgilendiren bu olayın ardından şimdi de direk Uluslar İnşaatı suçlayan bir dilekçe İzmit Belediyesi’ne sunulmuştu.

Dilekçede firmanın, Jasmine Country adlı konut alanının etrafını, bu alanın hissedarlarına danışmadan kullandığını, buralara şantiye kurduğunu, depo alanı oluşturduğunu, hafriyat döktüğünü ve yeşil alana zarar verdiğini içeren ifadeler yer almıştı. Şikayet dilekçesini veren kişi; kardeşlerinin kendisinden miras kaçırdığını belirterek miras davası açan Güleser Gökbudak ve oğlunun kayınpederi Lütfi Karaca idi.  

23 HİSSEDARA AİT

Annesinin hakkını aramak için yoğun çaba sarf eden oğlu Tacettin Gökbudak, Jasmine Country’i çevreleyen 59 bin 856,64 metrekarelik alanın 23 hissedara ait olduğunu, burada annesi Güleser Gökbudak’ın 2 bin metrekarenin üzerinde yerinin bulunduğunu dile getirerek, “Dayılarım annemden miras kaçırdı, kendilerine dava açtık. 10 Ekim’de muhtemelen karar duruşması görülecek.

Dayılarımın annemin hakkını gasp etmesinin mücadelesini verirken şimdi de Uluslar İnşaat, Jasmine Country adlı projesinin çevresindeki hissemizi izinsiz kullanıyor” demişti. 5 Temmuz’da İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne giderek dilekçe sunduklarını söylemişti. Tacettin Gökbudak, şantiye alanına izinsiz bir şekilde çevrilen bu arazinin özel orman sayıldığını, 23 hissenin bulunduğunu, bu hissedarlardan biri olan kendilerine ve 4 bin 500 metrekarelik bir alanın sahibi olan kayınpederi Lütfü Karaca’ya danışılmadığını dile getirerek, “Kayınpederim de şikayet dilekçesini sundu” şeklinde konuşmuştu.

HUKİKİ HAKLAR ARANACAK

Gökbudak, son gelişmelerle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada ise şunları kaydetmişti: “Muhsin Ataş beni arayarak ve mesajlar atarak tehditlerde, hakaretlerde bulunuyor. Uluslar İnşaat’ın büyük ölçekli ortağı olduğunu söylüyor. Bu hususta bizle her anlamda uğraşacakmış, büyükleri gereğini yapacakmış. Biz tam anlamıyla haklı olduğumuz bir davanın peşindeyiz, ne kadar çarpıtıp karalama kampanyası başlatsalar da adaletin yerini bulacağından eminiz. Geçen yaptığımız basın açıklamasıyla ilgili belediyeyle yapılan çalışmalarda ofis ve depo alanları kaldırılıp mühürlenecek, bununla ilgilide yine yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Bir yıldır kimseye sormadan hakkımız kaçırıldığı gibi yerimizi de işgal ettiler. Bununla ilgili verebildikleri tek cevap bizleri arayıp tehdit etmek, şantaj yapmak, ticari hayatımla ilgili engeller koymaya çalışmak. Gerekli tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız.

UYARI DİKKATE ALINMAZSA

Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, gerekli tebliği hazırladıklarını, Uluslar İnşaat’a bir iki gün içinde göndereceklerini söyledi. Bu tebliğ gittiğinde depolar, ofisler ve benzeri kaldırılacak ve firmaya ceza kesilecek. Ben de kayınpederim de firmaya tazminat davası açacağız, hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” Belediyenin hazırladığı tebliğ Uluslar İnşaat’a gönderildi, depo ve ofisin yıkılması istendi. Uyarının dikkate alınmaması halinde ise firmaya cezai yaptırım uygulanacağı bildirildi. Ayrıca bugün sabah saatlerinde depo ve ofisin bulunduğu alanın güvenlik şeridiyle çevrelendiği görüldü.

EDNAN PALA İMZALI YAZI

Uluslar İnşaat’a gerekli uyarının yapıldığına dair İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala tarafından Güleser Gökbudak ve Lütfi Karaca’ya verilen yazı şöyle: “İzmit’in Alikahya Fatih Mahallesi 9128 nolu hisseli parselde (orman alanı), Uluslar Hafriyat Nak. İnş. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından kaçak olarak yapılan satış ofisi ile depo olarak kullanılan ruhsatsız yapıların 15 gün içerisinde yıkılması, aksi takdirde 3194 sayılı imar kanunun 32. Ve 42. Maddeleri gereğince yasal işlemlerin başlatılacağı hususunda gerekli yazışma yapılmıştır. Bilgilerinize rica ederim. 

     

24 Tem 2015 - 19:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler