D-100’e yeni şerit geliyor

D-100 Ankara istikametinde akşam saatlerinde servis yoğunluğu nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm geliyor

D-100’deki Adnan Menderes üst geçidi ile Turgut Özal üst geçidi arasındaki Ankara İstikametinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir trafik düzenlemesi yaptı. Trafik yükünü azaltmak için yapılacak çalışma ile minibüs, otobüs ve servis araçlarının daha rahat durarak yolcu indirip bindirmeleri için, D-100 ile tren yolu arasındaki yeşil alana yeni bir şerit daha eklenecek. Proje tamamlandığında, D-100 Ankara İstikameti, iki şeritten üç şeride çıkacak.

İKİ DURAK KALIYOR, MESAFELERİ DEĞİŞİYOR

Yeni eklenecek şerit ile durak yerleri de değişecek. Halk evi durağı, İSU terfi istasyonu(eski Jandarma Lojmanları) karşısında çekilecek. Yeni yapılacak durağın uzunluğu ise 80 metre olacak. Bu sayede yolcular duraklarda daha rahata hareket edebilirken, yolcu otobüsleri de durağa rahat yanaşabilecek. Turgut Özal üst geçidi durağı ise ekşi iş merkezinin karşısına konuşlandırılacak. Toplu taşıma araçları Halk evinin karşı istikametinde, yeni yapılacak şeride girerek yolcu indirip bindirmesi bu iki duraktan gerçekleştirebilecekler. Toplu Taşıma Araçları, Turgut Özal Üst geçidinin altından yeniden D-100’e bağlanabilecek.

YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖRLER YAPILACAK

Mimar Sinan üst geçidinden D-100’e bağlantı ile yaşlı ve engelli vatandaşların daha rahat karşıya geçebilmeleri için, köprülere yeni merdiven ve asansörler yapılacak. İhaleleri yapılan, Mimar Sinan, Adnan Menderes ve Turgut Özal Üst geçitlerin asansör ve merdivenleriyle birlikte ek şerit çalışmalarına Nisan ayında başlanacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Bu projeyle birlikte sabah ve akşam saatlerinde D-100 Ankara istikametinde servis araçları ve toplu taşıma araçları nedeniyle yaşadığımız trafik sıkışıklığını çözmüş olacağız. D-100’deki trafik şeridini üçe çıkararak, trafik akışını daha rahat sağlayacağız. Köprülerimize yapacağımız asansör ve merdivenlerle vatandaşlarımız karşıdan karşıya daha rahat geçebilecek” dedi.

22 Şub 2018 - 11:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

4108 - Transıt yolda durak nedır zaten dar yol sahıle deniz üstü yol yapın istanbul sarıyerde var 10 sene sonrasını deil 50 yıl düşünün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:10
03

izmitli - seka tüneli 2 şerit en büyük tıkanıklık nedeni
şehir içi transit yolda durak olmaz tam bir saçmalık
real ile kandıra sapağı arası yan yol birleştirilmeli, yoksa tam bir beceriksizlik örneği
orduevi ile gültepe kavşakları arası yol 2 şeritten 3 şeride çıkarılmalı
otoyoldan mutlaka üniversiteye bağlantı yapılmalı.

yoksa yapılan her iş boşa... göstermelik olmaktan öte gidemez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:10
02

adsız - otobandan üniversiteye çıkış verin
orduevi kavşağını iyileştirin
seka tüneline yeni şeritler ekleyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:10
01

izmitli41 - bir zincirin kuvveti en zayıf halkası kadardır. bizim d-130 izmit şehir geçişinde iki adet zayıf halkamız var. ikisini aynı anda bertaraf etmezseniz yapılan iş göztermelikten öte gidemez. değişen hiç birşey olmaz. birinci ve en önemli zayıf halka seka tüneli. 2 şerit. kaldırmıyor. en az dört şerit olmalıydı. ikincisi duraklar ve 2 şerit olan şehir içi geçişi.
bu sefer olsun radikal kararlar ile adam gibi iyileştirmeler yapılsın diyecem ama malasef. boşa kürek çekecekler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:10


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler