Çocuklarımız örgütlü kötülükle karşı karşıya

Veli Der Şube Başkanı Göksal Yılmaz eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesi sonrası, “Çocuklarımız örgütlü bir kötülükle karşı karşıya. Yasalara göre 18 yaşına kadar tüm çocukları korumakla görevli olan devletin kurumları görevini yerine getirmiyorsa, toplum kendi geleceğine ve çocuklarına sahip çıkmalı” dedi

Veli Der Şube Başkanı Göksal Yılmaz eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesinin ardından yazılı bir basın açıklaması yaparak değerlendirmelerde bulundu. Göksal açıklamasında, “2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının yarısını geride bıraktık. Tartışmalarla başlayan eğitim öğretim yılı yine tartışmalarla sömestr tatiline giriyor. Biz çocuklarımız daha iyi bir eğitim alsın diye çalışmak için kurulmuş bir derneğiz. Kurulduğumuz günden beri eğitim sorunları ile ilgileniyoruz. Bu senenin başında şubelerimizle yaptığımız toplantıda ne tür sorunlar yaşayacağımızı ön görerek plan yapmıştık. Neydi bunlar; Müfredat değişikliği, dini vakıf ve derneklerle yapılan protokoller, özel okullara verilen teşvikler, devlet okullarının ihmali, kurum açma kapama ve ad değiştirme yönetmeliği ile okulların imam hatip okuluna dönüştürülmesi, seçmeli din derslerinin aile ve öğrencilere dayatılması, seçime zorlanması, okul kayıt paraları, servis ve ulaşım sorunları, okul kitapları ve okuma için önerilen kitaplarda ki sorunlar” sözlerini kullandı.

CAN GÜVENLİĞİ BİLE YOK

Yılmaz açıklamasının devamında, “En genel anlamda da laik ve bilimsel, eşit ve ücretsiz eğitim mücadelesi yürüteceğimizi biliyorduk. Evet, bu konularda çok yoğun tartışmalar ve mücadeleler yaşandı. Ancak geldiğimiz noktada; Pendik’te bir kız öğrencinin öldürülmesi, Kartal’da zorla cuma namazına gönderilen bir öğrencinin ders saatinde trafik kazasında ölmesi, İzmir’de bir öğretmenin öğrencileri tarafından öldürülmesi okullarda bırakın sağlıklı eğitim ortamını, can güvenliğinin bile olmadığını gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.

BEDEN VE RUH SAĞLIĞI

Sözlerini sürdüren Yılmaz, “Bir taraftan eğitimin gericileştirilmesi, bir taraftan eğitim ortamının güvensizliğini konuşurken ard arda gelen çocuk istismarı haberleri, okulda yaşanan şiddet, çocukların evlendirilmesi konusunda verilen fetvalar, en son Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 115 çocuğun gebeliğinin örtbas edildiğinin açığa çıkması ile çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunması ilk gündemimiz oldu. Hatırlayacağınız gibi Karaman’da yaşanan çocuk istismarı olayında dönemin bakanı “bir kereden bir şey olmaz” demişti. Bu söze gelen tepkiler üzerine olayın “münferit” olduğunu belirtmek için söylediğini ifade etmişti” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARDAN SORUMLUYUZ

Yılmaz açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Artık çok açık bir şekilde anlaşıldı ki bu durum münferit bir olay değil. Çocuklarımız örgütlü bir kötülükle karşı karşıya. Yasalara göre 18 yaşına kadar tüm çocukları korumakla görevli olan devletin kurumları görevini yerine getirmiyorsa, toplum kendi geleceğine ve çocuklarına sahip çıkmalı. Buradan tüm duyarlı kesimlere sesleniyoruz; sadece kendi çocuklarımızdan değil, bu ülkede yaşayan ayrımsız tüm çocuklardan sorumluyuz. Bu sebeple herkesi çocuklarımızın çıkaramadığı ses olmaya çağırıyoruz.”

19 Oca 2018 - 15:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Dr Ersoy Kandemir - Çocuklarımıza örgütlü kötülük yapanlara örgütsüz olarak lav gibi patlamaktan gurur duyar,Allah topunun belasını verecek demek isterim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 15:30


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler