CHP Çayırova’dan teröre lanet

CHP Çayırova İlçe Gençlik Kolları adına açıklama yapan yapan Başkan Keleş, terörü bir kez daha lanetledi.

Şanlıurfa’nın Suruş ilçesinde yaşanan bombalı katliam olayına tepkiler çığ gibi büyüyor.  Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Keleş de bombalı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

“ONLAR BİR UMUTTU”

Kobane’nin yeniden inşaası için yola çıkan gençlerin bir umut olduğunu vurgulayan CHP Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Keleş, “Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada 27 kişinin öldüğünü 100'e yakın kişinin yaralandığını duyurdu. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise az önce yaptığı açıklamada ölü sayısının 30’a yükseldiğini söyledi. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edilmişti. Vali Küçük, bu iddiayı doğruladı. Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobane’nin yeniden inşaası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi. Teröre her fırsatta destek zihniyeti ve onun kan emici bir vampirden çok daha tehlikeli olan IŞİD'e MİT tırlarıyla gönderdiği silahlar, bombalar bugün Şanlıurfa'da gençleri hedef almıştır” dedi.

SAVAŞMAYA GİTMİYORLARDI”

Cem Keleş saldırı ile ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Aylardır, haftalardır, günlerdir Kobane'de direnen halk, IŞİD'in her türlü zulmüne maruz kalmış, insanlık dışı yöntemlerle öldürülmüş, kadınlar köle pazarlarında bir mal gibi satılmış, çocuklar olmadık yöntemlerle yaralanıp öldürülmüştür. Kobane'ye bir umut ışığı olmaya giden, teröre her fırsatta destek zihniyeti ve onun kan emici bir vampirden çok daha tehlikeli olan IŞİD'e MİT tırlarıyla gönderdiği silahlar, bombalar bugün Şanlıurfa'da gençleri hedef almıştır. Aylardır, haftalardır, günlerdir Kobane'de direnen halk, IŞİD'in her türlü zulmüne maruz kalmış, insanlık dışı yöntemlerle öldürülmüş, kadınlar Köle pazarlarında bir mal gibi satılmış, çocuklar olmadık yöntemlerle yaralanıp öldürülmüştür. Kobane'ye bir umut ışığı olmaya giden gençleri IŞİD ve destekçileri arafından hedef alınarak canlarına kast edilmiştir. Bizden habersiz ortadoğuda kuş uçmaz diyen MİT, bugün Şanlıurfa'da yapılan bu katliamı önleyemiyor. Bu gençler oraya savaşmaya gitmiyordu efendiler, sadece savaşın izlerini biraz da olsun sarmaya gidiyordu. Terörünü lânetliyor, acının dili, dini, Irkı, mezhebi, cinsi, günü, gecesi, yeri, yurdu, Türk'ü, Kürdü, olmaz acı her yerde acıdır. Bugün yaşadığımız bu ac, tarif edilemez bir acıdır diyoruz. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz”

21 Tem 2015 - 00:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler