Çevre katliamı yapan firmaya ceza!

Başiskele Kirazdere’de bulunan firma geçtiğimiz aylarda adeta çevre katliamı yapmış, firmadan dökülen atıklar nedeniyle Kiraz’dere turkuaz renge bürünmüştü. Firmaya gerekli işlemler yapılarak ceza kesildi

Geçtiğimiz şubat ayında Kirazdere ile D-130 Karayolu’nun kesiştiği köprü altından dereye mavi renkli atıksu aktığı görülmüş, akıntının geldiği istikamette yapılan incelemede; bölgede faaliyet gösteren bir işletmede benzer fiziksel özelliklerde (mavi renk, kokusuz, kıvam) kimyasal maddelerin bulunduğu, tesisin içinden geçen ve İSU Yüzey Su Kanalı Sistemine bağlandığı noktada da aynı kirliliğin görüldüğü tespit edilmekle; Tesis ve dereden numune alınarak, içerik ve karşılaştırma analizleri için Kocaeli İli Gebze İlçesinde bulunan TÜBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsüne gönderilmişti.

Alınan Numuneler doğrultusunda TÜBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından yapılan analiz sonuçlarına istinaden ilgili işletmeye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 175 bin 53 lira tutarında idari yaptırım uygulandı. Ayrıca firmayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

12 Tem 2018 - 14:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Yüzdeelli - O civarda sicili bozuk, sabıkalı bir kimyasal geri dönüşüm tesisi bulunuyor. Zaman zaman çevreye dayanılmaz bir koku salan, dereye kimyasal atık boşaltan bu tesisin adı: Polen Boya. Firma sahipleri daha önce bir kaç kez ceza aldılar. Fakat Rizeli olmaları ve Karaosmanoğlu'na yakınlıklarından dolayı cezalardan ucuz kurtuldular. Bu tesisin araştırılması gerekir. Polat Alemdar tipli sahipleri bu çevre felaketinin sorumlusu çıkarsa hiç şaşırmam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Temmuz 14:50
03

İzmitli - Başta firma ismi neden ifşa edilmiyor!..
Ne cezası kapısına kilip vurup kapatılmalı çevrenin geri dönüşü yok.
ÇEVRE BABASININ MALIMI.
Derince limanı özelleşti herif denizi doldurup duruyor denizdemi babalarının malı...Tüpraş bacalarından gazları salıp duruyor...
Bingo,Ford...Tesaneler...Limanlar...Şerefsiz yaratıklar ordusu!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Temmuz 14:50
02

İzmitli - KOCAELİYİ EVLATLARI YÖNETMELİ
Kocaeli doğumlu olmayan,Evi barkı,Köyü Kocaeli'de olmayanlar kesinlikle Kocaeli'den Milletvekili Adayı olmamalı yapılmamalı
Aynısı Belediye Başkanlığı içinde geçerli.Çünkü Kocaeli'nin Evladı olmayanlar sadece kişisel çıkarları için çalışıyorlarKocaeli ve Halkının sorunları,Kocaeli'nin menfaatleri için çalışmıyor
Kocaeli'nin haklarını korumuyorlar!..
Her parti bunu benimsemeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Temmuz 14:50
01

Ersoy Kandemir - 175bin lira doğaya verilen tahribatı engelliyormu,ne maddesiymiş yarılanma ömrü neymiş,kaç sene de doğa da yok oluyor,kim dökmüş,insan canlı ve çevre sağlığına etkileri neymiş bunları yazın,bölge kaymakamından açıklama bekliyorum vatandaş olarak!!!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Temmuz 14:50


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler