Çelikkeser projeleri ile Baro'da disipline aday!

Kocaeli Barosu’nun 20-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 35. olağan genel kurulundaki organ seçimlerinde disiplin kurulu üyeliğine aday olduğunu ilan eden Kocaeli Barosu Disiplin Kurulu Üyesi ve Sekreteri Av. Hakan Çelikkeser, projelerini sıraladı

Kocaeli Barosu’nun 20-21 Ekim 2018 tarihinde yapacağı 35. olağan genel kurulundaki organ seçimlerinde disiplin kurul üyeliğine avukatların çalışma hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla avukat hakları için 4 adet proje ile tekrardan aday olduğunu açıklayan Av. Hakan Çelikkeser, projelerini sıraladı. Disiplin kurulu üyesi ve sekreteri olarak 2 yıldır görev yapan Çelikkeser’in projeleri, Türkiye genelinde ses getirecek türden. Çelikkeser, projelerini maddeler halinde şöyle sıraladı:

“PROJELERİM:

1-Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı ile yapılacak çalışmalar neticesinde avukatlar hakkında açılan disiplin soruşturmalarının ve kovuşturmalarının etkin bir şekilde UHAP Platformu üzerinden avukatlara açılması ve avukatların kendi haklarındaki incelemeleri örnek olarak UYAP’ta dava dosyalarını inceler gibi inceleyip soruşturma ve kovuşturmanın her evresinde bu dosyaları takip etmesini sağlayarak kısa sürede haklarındaki soruşturmalarının sonuçlandırılmasını sağlamak.

2-Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışma yaparak tapu ve kadastro verilerinin ‘TAKPAS’ üzerinden paylaşılarak avukatlarımızın tapu ve kadastro kayıtlarını kendi ofislerinde UBAP/Baronet gibi dijital platformlarda ücretsiz sorgulama yaparak müvekkillerine en kısa sürede zaman kaybetmeden en iyi hizmeti sağlayarak müvekkillerinin haklarını korumayı sağlamak.

3-Serbest çalışan avukatların müvekkilleri adına takip ettiği dava ve icra dosyalarında müvekkilliklerinden tahsil edemediği avukatlık hizmet bedellerini yani ücret alacaklarının sigortalanmasını sağlayarak ve bu ücretlerini de mesleki sorumluluk sigortası kapsamında tahsil edilmesini sağlayarak avukatların ücret alacaklarını güven altına alınmasını yapmak.

4-CMK ücretleri ve adli yardım ücretlerinin daha hızlı ve KDV’siz tahsil edilmesi için Barolar Birliği, gelir idaresi başkanlığı ve adalet bakanlığı ile ortak çalışma yaparak avukatların bu mağduriyetine son vermektir.”

18 Eki 2018 - 10:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler