Cafer’in yardımına okul yetişti

Cafer Teyyar Yolcu, henüz 16 yaşında. Doğumdan sonra kaybetti konuşma yetisini. Cafer Teyyar Yolcu’nun tedavi olarak tekrardan konuşabilmesi için Körfez Anadolu İlkokulu Yönetimi ve Okul Aile Birliği, 'Yardımlaşma Gecesi' düzenledi

Cafer’in yardımına okul yetişti
Cafer’in yardımına okul yetişti
Haber albümü için resme tıklayın

Cafer Teyyar Yolcu; henüz 16 yaşında. Doğumdan sonra konuşma yetisini kaybetti. Tekrar konuşabilmesi için tedavi olması gerekiyor. Tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmıyor. Aylık tedavi masrafları da aylık 5 bin liranın üzerinde tutuyor. Oğlu ile gece-gündüz ilgilenen Ayşe Yolcu; bu masrafları karşılamakta zorlanıyor. Cafer, bir buçuk yıl terapi sistemiyle tedavi edildiği zaman tekrar konuşma yeteneğine sahip olacak. Ancak aile bunu karşılamakta zorlanıyor. Körfez Kaymakamlığı tarafından yardım toplanması için resmi izin verildi. Ancak yeterince yardım gelmedi. Cafer'in feryadına okul yetişti.

Körfez Anadolu İlkokulu Okul Müdürü Yılmaz Turan ve Müdür Yardımcısı Kadir Ölmez koordinatörlüğünde, Okul Aile Birliği Başkanı Dileek Topçu ve yönetim kurulu üyeleri Ayşe çiçek, Yasemin Gönenç, Hava Özdemir ve Meryem Oltaş  tarafından Çakıroğlu Düğün Salonu'nda 'Eğlenceli Yardım Gecesi' düzenlendi. Buradan elde edilen gelir, Cafer'in tedavisi için harcanacak. Gelen konuklarla Cafer Teyyar ve annesi Ayşe Yolcu yakından ilgilendi. Anne Ayşe Yolcu, destek olan okul müdürü ve okul aile birliği yönetim ve üyelerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Yılmaz Turan; "Cafer Teyyar için bu geceyi düzenledik. Yalnız olmadığını göstermek istedik. Bu programla; sosyal sorumluluk projesi dahilinde çocuklarımıza yardımlaşma duygusunu göstermiş olduk. Bizler bu yardımın dışında devletimizin imkanlarından yasal olarak nasıl yararlanılacağı konusunda bilgilendirdik. Acıma duygusu, insanın yüreğine yerleştirilmiş en güzel duygudur. Türk Milleti her zor durumda kalan insana yardım için koşar; el uzatır. Bu gecemize katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi. 

21 Oca 2018 - 12:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler