Büyükşehir’den mehter takımına İstiklal Marşı soruşturması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın bestesini değiştirerek öğrenciler arasında okuyan mehter takımı ve onlardan sorumlu daire başkanı hakkında soruşturma başlattı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende ardından ise bugün Yahya Kaptan’daki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’ndaki tenis şampiyonasında… Her iki program da KocaeliBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi ve her ikisinde de İstiklal Marşı’nın bestesi ile oynandı… İlk programda ilahi şeklinde seslendirilen İstiklal Marşı’nda kimse ayağa kalkmadı, ikinci programda ise öğrencilerin bulunduğu salonda İstiklal Marşı, mehter eşliğinde farklı bir beste ile seslendirildi. Bu durum haberleştirildikten ve sosyal medyada yayıldıktan sonra tepkiler de büyüdü. Ulusal medya konuyu gündemine taşıdı ve Büyükşehir’den ses geldi.

Bugün gerçekleştirilen mehterli İstiklal Marşı vakasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mehteran takımlarından sorumlu daire başkanı ve üyeler hakkında soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında mehteran takımının üyelerinin tamamının ifadesi ve savunması alınacak.

21 Mar 2018 - 16:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

vatandaş - o zaman ihalileride marş gibi okuyunda görelim Allah sizin helak etsin inşAllah . insanların Milli Marşını oy uğruna din ile bir birine karıştırdınız..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
10

selçuklu - İstiklal marşını dinlerken adamın içine bir ürperme gelir,bunları dinlerken adama bir uyuma isteği geliyor acaba bunlar bu şekilde davaranıp osmanlının son bir kaç yüzyılı gibi uyuşuk şekilde borçlanarak uyuyalımmı demek istiyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
09

Ebru - Ifade ve soruşturma sonuç!!!!! Koca bir hiç.koca bir yalan palavra

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
08

Semra - Bu hataya düserseniz kendi sonunuzu getirirsiniz yüce türk milletinin milli duygulariyla oynamayin bu millet buna müsade etmez hatanin bedelini sandık başında ödersiniz yeter artik yeterr

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
07

doğan - Ya Sabır , demekten dilimiz boğazımız kurudu....
Akıllı olun akıllı...
İnsanların sabrını fazla zorlamayın...
İstiklal Marşı ile kimse oynayamaz değiştiremez.. .. nokta ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
06

Hamza Tursunoğlu - Bırakın bu soruşturma palavrasını o belediyede Karaosman'dan habersiz kuş uçmaz .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
05

izmitli - Yazıklar olsun kendini bilmez kişiler yönetici olursa böyle olur o kişilere sormak lazım sizin başka işiniz gücünüz yok mu her işi hallettiniz sıra istiklal marşına mı geldi .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
04

İz Mitli - Allahım bu Cahillere akıl ver ! Kurtar. Bizi Gazabın bunu düzenleyenlere olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
03

Vatansever - Yazıklar olsun size binlerce defa yaziklar olsun ülkede herşey dort dörtlük bir marşımız kaldi dalga geçin bakalım bu milletle gülün beyler kahkahalarla gülün gündemde değişir bir kaç gün bundan sözedilir iyi olur bu arada satılmadık kamu mali kaldimi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
02

vatandaş - büyuksehirin haberi yok dimi.....simdide millet tepki verince sorusturmalar vsler...kaygı oy adına vatan adına degil yani....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43
01

Lemi - Milletin milli manevi değerlerine saldıranlara asıl soruşurmayı yargılamayı Aziz Milletimiz yapacak ve cezasını verecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:43


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler