Büyükşehir milyonları kaydetmemiş..!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihalelere katılan firmaların hakkedişlerinden yapılan teminat kesintilerini muhasebeye kaydetmemiş. Tam meblağ bilinmese de milyonlarca liralık bir hesapta soru işaretleri sürüyor

Büyükşehir  milyonları  kaydetmemiş..!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl yüzlerce ihale düzenliyor. Belediye tarafından düzenlenen bu ihalelere katılan firmaların hakkedişlerinden teminat kesintileri yapılıyor. Yapılan bu kesintiler normal şartlarda “Alınan depozito ve teminat hesabına” kaydediliyor. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kayıt işlemini çoğu zaman yapmamı. Yaptığı işlemlerde ise kesilen teminat bedelini “Emanetler hesabına” kaydetmiş. Söz konusu bu işlem nedeniyle çok büyük meblağların kayıt dışı kaldığı konuşuluyor ancak kimse net bir rakam söyleyemiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi buy iş ile ilgili Sayıştay’dan da uyarı aldı.

207’DE OLMAYACAK DEDİLER

Belediye yetkilileri söz konusu olayla ilgili yaptıkları savunmada, “Kamu idaresi cevabında özetle; bulguda belirtilen hatalı uygulamaya son verilmesi için ilgili dairelerin resmi yazı ile uyarıldı ve muhasebe biriminin de bu hususa riayet edecekler. Öte yandan 333 Emanetler Hesabında kayıtlı muhatapların çok fazla olması sebebiyle, 2017 hesap dönemi sonunda geçici kabul noksanlıklarına ilişkin kesintiler, 330 Alınan Depozito ve Teminatlar Hesabında takip edilmeye başlanacak” dedi. Sayıştay önümüzdeki yıl da belediyenin söz konusu hesaplarının incelemeye alınmasını istedi. Bu zamana kadar yanlış hesap tutan, milyonlarca lirayı muhasebeye kaydetmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne uygulanacak yaptırım merak ediliyor.

19 Eki 2017 - 13:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ORHAN FİRİDİNOĞLU - büyükşehir işini bilir ilgili mütaitler veya burada bu işlemleri yabması gerekenler kimler neden yabılmamış heyyy ulllllaaaannn heeyyyy

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 13:07


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler