Büyükşehir 40 bin bilgisayar dağıttı

Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmen ve öğrencilere toplam 40 bin 761 dizüstü bilgisayar hediye edildi

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 6. sınıf öğrencilerini bilgisayarlarıyla buluşturuyor. Bilgisayar dağıtım töreni, 23-26 Kasım tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak Kocaeli Bilişim Fuarı bünyesinde düzenleniyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hem öğrenciler, hem de bu yıl ilk kez Bilişim Öğretmenleri, en gelişmiş teknolojiye sahip 40 bin 761 dizüstü bilgisayara kavuştu.

YOĞUN KATILIM

Bilişim Fuarı’nda gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Vestel Genel Müdür Yardımcısı Kıvanç Işık, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Bilim ve Sanayi İl Müdürü İlhan Aydın, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

“SİZLER BİZİM UMUDUMUZSUNUZ”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünyanın en güzel çocukları bizim çocuklarımız. Onlara yakışan da en her şeyin en güzelini onlara vermek. Verdiğimiz bilgisayarlar en son teknoloji. 40 bin adet dağıtıyoruz. Çocuklarımızı bu bilgisayarlarla buluşturuyoruz. Siz çocuklarımızın yarının büyükleri olacaksınız. Bu bilgisayarlara ulaşamayan binlerce evladımız var. Geleceğin bilişimcisi, yazılımcısı bu bilgisayarları yapan mühendisler olacağınıza ben gönülden inanıyorum. Sizler bizim umudumuzsunuz. Sizleri çok seviyor ve değer veriyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE 1 NUMARA OLACAK”

“Bu şehrin geleceğine çok önemli hizmetler yapacaksınız” diyen Karaosmanoğlu sözlerini, “Çocuklarımızın geleceğini çok önemseyen kıymetli Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin önü açıldı. Artık daha çok çalışıp, daha fazla üretiyoruz. Birçok konuda her geçen gün Türkiye daha iyiye gidiyor. Sizin sağlıklı yetişmenizle Türkiye çok daha iyi noktalara gelecek. Türkiye ileride dünyada 1 numara olacak. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenler günü kutlu olsun” ifadeleriyle sonlandırdı.

“DAHA İYİ EĞİTİM ALACAKLAR”

Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Vali Hüseyin Aksoy, “Bugün 24 Kasım. Bu özel günde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi bizlerin sorumluluğu. Devletin ilgili kurumları akıllı tahta projesi gibi projelerle gençlerimizim bilgi teknolojilerine ulaşması anlamında birçok çalışma yaptı. Kocaeli’de de çok güzel bir uygulama hayata geçirildi. Bilgisayar dağıtımı Kocaeli’de gerçekleştiriliyor. Bu birçok ilde örneğini görmediğimiz bir uygulama. Gençlerimiz bu bilgisayarlarla çok daha iyi eğitim alacaklar. Bu çalışmaya katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLER MUM GİBİDİR”

Vali Aksoy’un ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Toplumun en fedakar kesimi öğretmenlerdir. Biz de öğretmen bir mum gibidir. Geleceğimizi aydınlatmak için sürekli yanar ve erir. Sonunda da insanlık için kendini feda eder. Anne babadan sonra en çok hürmet etmemiz gerekenler öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik bu kadar kutsal bir meslektir. Tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek sözlerine başladı.

“YARININ EN GELİŞMİŞ ÜLKESİ”

Fikri Işık sözlerini, “Dağıtılacak bilgisayarları gördüm. En güzelinden birer bilgisayar hazırlanmış. Bunları nasıl kullanacağınız çok önemli. Bu bilgisayarları sadece oyun oynamak için kullanırsanız o zaman yazık olur. Zamanı bilgisayar başında öldürmeyelim. Zamana ve teknolojiye biz hükmedelim. Dünya’da birçok alanda yarış var. Bu yarışın sonun belirleyecek olan tek alan eğitim alanıdır. Dünya’nın en iyi eğitim sistemine sahip ülke yarının en gelişmiş ülkesi olacak” şeklinde sürdürdü.

“KODLAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”

“Eğitimde önemli bir adım attık” diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Oyunu sadece oynayan değil, oyunu yazan kişiler olmalısınız. Onun için kodlama seferberliği başlatmak istiyoruz Kocaeli’de. Geleceğin dünyasını siz şekillendireceksiniz. Başka bir şansımız yok. Kocaeli’de yaşadığınız için Türkiye’nin en şanslı çocukları sizlersiniz. Yeni bilgisayarlarınız hayırlı uğurlu olsun.

SANAYİ KENTİNDEN BİLİŞİM KENTİNE

Binlerce sanayi kuruluşu ve onlarca Organize Sanayi Bölgesi’ne ev sahipliği yapan Kocaeli, bacasız sanayi olarak adlandırılan bilişim teknolojisinin gelişimini desteklerken; Sanayi 1,0’dan Sanayi 4,0’a giden yolda emin adımlarla ilerliyor. Kocaeli’ye bu yolculuğunda Büyükşehir Belediyesi de ürettiği projelerle öncülük ediyor. Sanayinin başkenti Kocaeli; Gebze’de kurulacak Silikon Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yılda 219 bin 233 öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kentine dönüşüyor. Bu yıl verilecek bilgisayarlarla 9 yılda 259 bin 994 Kocaelili çocuk bilgisayar sahibi oldu.

BU YIL 40 BİN 761 BİLGİSAYAR

Öğrencilerle beraber bu yıl 257 Bilişim Öğretmeni de bilgisayar sahibi oluyor. 15 Kasım’da başlayan dağıtım programıyla 12 ilçedeki tüm okullara toplamda 40 bin 761 bilgisayar dağıtılacak. Saat 14.30’da başlayan tören öncesinde çocuklar ilk olarak milyonlarca takipçisi olan youtuber Ruhi Çenet ile bir araya geldiler. Çocuklara youtuber olmanın püf noktalarını anlatan Ruhi Çenet’in ardından bilgisayar dağıtım törenine geçildi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE YAKIŞAN BİR TÖREN

Törende 12 ilçeden okulları temsilen 6. sınıf öğrencileri ve velilerinin yanı sıra Bilişim Öğretmenleri de yer aldılar. Öğretmenler Günü’nün anlamına uygun olarak düzenlenen törende protokol tarafından öğrencilere ve Bilişim Öğretmenlerine dizüstü bilgisayarları verildi. Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki törenin ardından alanda hazırlanan bölümde ilçelerden gelen okullara bilgisayarları teslim edildi.(Gölcük Mehmet Akif Ortaokulu, Karamürsel Bekir İlhami ve Fatma Nedime Calp Ortaokulu, Kartepe Hacı Halim Karslıoğlu Ortaokulu, Başiskele Bahçecik Ortaokulu, Çayırova Şekerpınar Ortaokulu, Darıca Servet yalçın Ortaokulu, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi-Ortaokulu, Dilovası Tavşancıl Ziya Toplan Ortaokulu, Körfez Herek Sümer İmam hatip Ortaokulu, Kandıra Kocakaymaz Yunus Emre Ortaokulu, İzmit 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Derince Turgut Reis Ortaokulu)

İŞTE DAĞITILAN BİLGİSAYARLARIN ÖZELLİKLERİ

Donanım: İşlemci mimarisi 4 çekirdekli temel fabrikasyon, hızı en az 1.11 GHz. MPEG-4, 1080p FULL HD, 64 GB NAND teknolojisinde eMMC 5.0 Flash depolama aygıtı. 64 GB daha arttırılabilir hafıza

Bellek: 4 GB, 1066 Mhz. hızında LP DDR3 veya DDR3 L

Ekran: LED veya LCD teknolojisinde, minimum 13 inch,

Webcam: 2 MP

Klavye: Türkçeleştirilmiş F dizilimli.

İşletim Sistemi: Windows 10 Pro.

Ofis Uygulaması, antivirüs programı, yabancı dil sözlük programı, sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı, pdf gösterici, e-kitap desteği, ebeveyn kontrol yazılımı.

24 Kas 2017 - 17:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler