Bu okul diğerlerinden farklı DERS ZİLİ YOK!

Eğitimde yeni bir yöntem olarak değerlendirilen zilsiz okul yöntemi, İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde uygulanmaya başlandı.

Bu okul diğerlerinden farklı DERS ZİLİ YOK!
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi diğer okullardan çok farklı. Çünkü bu okulda derslere giriş çıkışlarda zil çalmıyor. Yaklaşık bir aydır zil çalmadan derslere giren ve teneffüse çıkan öğrenciler de hocalar da uygulamadan memnun.

SENARYO DIŞINDA

Çoğu zaman Hababam Sınıfı müziğiyle çalan zille başlar okulun ilk dersi. Önce öğrenci, ardından öğretmen zili çalar. Okula vaktinde gelen, bahçede oyalandıktan sonra sınıfa geçen öğrencilerin yanı sıra son dakikacılar telaşla gelir ikinci zil çaldığında. Ders bitimi de yine aynı zille duyurulur. Bu, gün boyu devam eder gider. Ancak, bir okulda bu senaryonun dışında bir şey gerçekleşti. Artık bu okulda ders zili çalmıyor.

TÜM ZİLLER KALDIRILDI

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğretmenleri ve öğrencileri “Bu gürültü kirliliğini nasıl ortadan kaldırırız?” ve “Zil olmadan derslerin başlayıp bittiğini nasıl ilan edebiliriz?” diye kafa kafaya verip düşündüler. İstişareler sonucunda zilsiz okul önerisi ortaya çıktı. Bu öneriyi, götürdükleri müdür Bekir Akman da kabul etti ve zilsiz okul uygulaması bundan bir ay önce başladı. Okuldaki tüm ziller kaldırılırken okul koridorlarına ve bahçeye saatler asıldı. Öğrenciler ve öğretmenler saatlere bakarak kendi vakitlerini ayarlıyorlar.

ÖNCE PROVA YAPILDI

Uygulamaya hemen başlamadıklarını, iki haftalık bir deneme süresi de koyduklarını belirten Bekir Akman, “Prova olarak iki hafta uyguladık. Uygulama sonucunda gayet iyi bir yöntem olduğunu gördük. Ondan sonra bu yönteme başlamaya karar verdik” dedi. Sistemin uygulanmasında öğretmen ve öğrencilerin teklifiyle hareket edildiğini belirten Akman, bunu tüm okula sorduklarını ayrıca uygulamaya başlarken tüm öğretmenlerden imza aldıklarını aktardı.

ÇOCUKLAR KENDİ ZAMANLARINI YÖNETEBİLSİN

Uygulamanın başarıya ulaştığını ve sonucundan memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Bekir Akman şu ifadelerde bulundu; Uygulamanın olumlu yanlarını da saymakla bitiremiyor: “Bütün olarak değerlendirdiğimizde çocuklar herhangi bir uyarıya gerek olmadan kendi zamanlarını yönetebilsinler istedik. Şu anda bu gerçekleşiyor. Nöbetçi öğretmenimiz sadece bahçede bekliyor, uyarmıyor bile çocukları. Herkes vakti gelince derse giriyor.

11 Ara 2018 - 15:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Ensarbaltalı - Kocaeli/izmit kuruçeşme imam hatip ortaokulda 4 seneden beri zil çalmıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 15:51
03

İBRAHİM TİMUR - Kuruçeşme imam hatip ortaokulu zil 4 seneden beri çalmıyor eren elmas kardeşimin dediği gibi İstanbul görüyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 15:51
02

Eren Elmas - Kocaeli İzmit de Kuruçeşme İmam Hatip ortaokulu unda okul açıldığından beri yok yani 4senden beri İstanbul buldaki okulları görüyorsunuz ülkedeki okulları görmüyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 15:51
01

Metin elmas - İzmit Kuruçeşme imam hatip 4 seneden beri zil çalmıyor derslere zil çalmadan giriliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 15:51


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler