Bu listeye akıl ermiyor!

Kocaeli iş yapmak ve yaşamak için en iyi kentler sıralamasında 5. sırada yer aldı. Ünlü ekonomi dergisi Forbes, 81 ilden oluşan listeyi açıkladı

Bu listeye  akıl ermiyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de 39 tersane, 14 OSB, 56 taşocağı bulunuyor. Kocaeli Üniversitesi’nde görevli profesör Onur Hamzaoğlu’nun araştırmalarla ortaya koyduğu verilere göre özellikle Dilovası bölgesinde kanser riski yüksek seviyede. Anne sütünde bile ağır metallere rastlanıyor. Bu yılın başında İzmit Körfezi’nde yaşanan motorin sızıntısı nedeniyle deniz büyük zarar gördü. Deniz suyu analizlerinin tamamı tehlikeli derecede ağır metal sinyalleri veriyor. Yani Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar deniz kenarına inip hava almak istediklerinde tersanelere giren çıkan gemilerle, doğayla baş başa kalmak istediklerinde OSB’lerin kirlettiği atmosferle karşı karşıya kalıyor.

ÇEVRE SORUNLARI GÖRÜLMEDİ

Ne suyu, ne havası “yaşanabilir” düzeyde olmayan kentimiz Kocaeli, Forbes dergisinin "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasında en iyi 5. kent olarak yer aldı. 4 ana kategoride yapılan incelemelerde Kocaeli’de Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik konuları araştırılırdı. Araştırma genel olarak mali yapıya dayanınca, Kocaeli’de çevresel sorunlar görmezden gelindi ve kentimiz bir anda “yaşanabilir” oldu. Kocaeli’nin önünde sadece Tekirdağ, İzmir, Ankara ve İstanbul illeri yer aldı.

21 Eki 2017 - 11:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler