Bu kez trafolara değil arabalara kediler girdi

Trafolara giren kedilerden sonra şimdi de aynı sokakta, aynı anda birkaç araca kediler girdi… Kedinin biri girdiği araçtan saatler sonra çıkarılsa da başka araca girerek onu kurtarmaya çalışanları yıldırmayı başardı. Bu sırada kediyi kurtarmaya çalışan polis memurları, ehliyet sınavına başkasının adına giren bir şahsı gözaltına aldı

Bu kez trafolara değil arabalara kediler girdi
Haber albümü için resme tıklayın

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kimi bölgelerde yaşanan elektrik kesintileri sonrası dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış” ifadelerini kullanmıştı. Yıldız’ın bu sözünün ardından sosyal medya çalkalanmış, “Trafoya kedi girdi” ifadesi geyik konusuna dönüşmüştü. O ifade hafızalardaki yerini korurken kedilerin aynı anda aynı sokakta birkaç arabaya girebildiğine şahit olduk. Bu kez trafoya olmasa da arabalara kediler girdi.

Yer İzmit, Endüstri Meslek Lisesi’nin Ankara yönüne bakan kısmındaki sokak… Akşam saatlerinde hava henüz kararmadan bu sokakta bir aracın başındaki kalabalık dikkatimizi çekti. Aracın üzerinde bir yazı, etrafında çok sayıda vatandaş ve polis memurları duruyordu… Aracın camına bırakılan kağıda, “Aracınızda kedi var, ilginize” uyarısı not düşülmüştü.

Sürekli yaşanan bir hadise bu… Kedi aracın motor aksanına ya da başka bir bölmesine girer, çıkamaz, vatandaşlar itfaiye çağırır ya da kendi imkanları ile kediyi kurtarmak için çabalar… Sıklıkla bu tür haberler okuyorsunuz ancak bu kez farklı olan aynı sokakta bir değil birden fazla araca kedi girmesi ve o kedileri kimsenin çıkaramaması, itfaiyenin iddialara göre gelip, kediyi çıkaramayınca pes edip gitmesi…

Önceki gün saat 11.00 sıralarında siyah renkli 41 BH 234 plakalı otomobile giren yavru sayılabilecek kedi, akşam saatlerine kadar vatandaşların çabasına rağmen çıkarılamadı. İddialara göre itfaiye de geldi, araç sahibine ulaşamayınca çabaları boşa çıktı ve olay yerinden ayrıldı. Akşam saatlerinde ise araç sahibi gelince araç çalıştırılmadan itildi ve çabalar sonuç verdi, kedi bulunduğu yerden çıktı ancak bu kez de hemen yanında yer alan beyaz renkli 34 HJ 1850 plakalı otomobile girdi. Bu olaylar yaşanırken polis memurları da olay yerindeydi. Ve gariptir ki ekip çağırdığını belirten bir şahıs geldi, polisler araçların arka kısmında bulunan ehliyet sınavı yapılan salona girdi ve oradan bir şahsı alarak çıktı. Şahsın ehliyet sınavına başkasının yerine girdiği öğrenildi. Polisler gittikten sonra, vatandaşlar da dağıldı. Siyah araçtaki yazı, beyaz araca yerleştirildi. Siyah aracın sürücüsü, kendi aracının altından çıkıp diğer araca giren kediyi kurtarmak için uzun süre çabalasa da başarılı olamadı.

Bizler de bu uğraşa ortak olduk ancak kedi, inatçıydı… Bizler de bu inat karşısında daha fazla sabredemeyerek yolumuzda ilerlemeye başladık ki bu kez de aynı sokakta birkaç araç ötede 54 NG 791 plakalı beyaz otomobilin camındaki kağıtlar dikkatimizi çekti. Kağıdın birinde “Aracınızda kedi var” yazıyordu. İkinci kağıt ise daha detaylı bir anlatım içeriyordu. Belli ki kedinin çıkması için çabalanmış, başarılı olunamayınca sürücüye not bırakılmıştı. Kağıtta, “Arabanızın sağ arka teker içine kedi girdi. Çalıştırmayın” yazıyordu. Acaba siyah araçtan beyaz araca geçen kedi, daha önce de bu araca mı girmişti diye düşündük ancak araçtan gelen kedi sesi, bu araçtaki kedinin farklı olduğunu gösterdi. Etrafında kimse yoktu, kedi yalnız başına kalmıştı. Gece 11.00 sıralarında bir daha yanından geçtiğimiz bu aracın önüne süt, ekmek konulmuştu. Bir kadın kediyi çıkarmak için çaba gösteriyordu. Uğraştı, uğraştı olmadı ve araç sahibine bir şekilde ulaştı. Araç sahibi uzaktaydı, kadın uyarısını yaptı ve olay yerinden ayrıldı. Evet bu kez trafoyu değil, İzmit’teki bu sokakta araçları kediler bastı.

18 Nis 2018 - 12:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler