Bu kent Posco işçilerine sahip çıkacak

SYKP Kocaeli İl Temsilciliği, yapmış olduğu açıklamada Posco işçilerini gündemine aldı

Posco işçileri ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “OHAL’de işçi katliamı ve işten çıkarmalar artarak sürüyor. OHAL’in ilan edildiği günden bu yana 16 ayda 2719 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybederken, sadece Kasım ayında 100’e yakın işçi hayatını iş cinayetlerinde yitirdi. İş cinayetlerinin sebepleri arasında güvencesiz çalışma, taşeronlaşma ve sendikasızlaştırma gösterilirken, Türkiye’de geçmişten bu yana sendikal haklar ve grevlerin önündeki engeller artarak devam ediyor. Görülmektedir ki OHAL ile birlikte hem iş cinayetlerinde hem de grev ertelemelerinde yoğun bir artış yaşandı. Tayyip Erdoğan, TÜSİAD toplantısında “OHAL'den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz” derken Türkiye’de OHAL’den bu yana 5 grev ertelenmişti bile.

Yine geçtiğimiz haftalarda işten çıkarılan Şişecam işçilerinin adalet talebi ile başlattıkları eylem yine OHAL bahane edilerek yasaklandı. Sendikal hakların kullanımına saldırıların son örneği ilimizde yaşandı ve yaşanıyor. Posco Assan fabrikasında sendika üyesi olan 3 işçinin işten çıkarılmasının ardından 1 hafta içinde 80’den fazla işçi sadece sendika üyesi olduğu için işten çıkarıldı. İşçiler gece yarısı telefonlarına gelen mesaj ile işten çıkarıldıklarını öğrendiler. Peki ne yapmıştı işçiler? Anayasa ile güvence altına alınan haklarını kullandılar, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyesi oldular. İşçiler kendi ifadeleri ile fabrikada adeta köle gibi çalıştırılmaktadır. Düşük ücret, zorla fazla çalıştırma, iş kazası, yoğun çalışma, mobing altında çalışamaya zorlanan işçiler örgütlenmeye başlamış ve sendikaya üye olmaya karar vermişlerdi.

Bunun sonucunda ise 80’den fazla işçi 1 hafta içinde işten çıkarıldı. Patronlar adeta OHAL ile ilgili yapılan açıklamalara sırtlarını yaslamış bir şekilde ve rahatlıkla, insanca yaşamak ve çalışmak isteyen işçileri işten çıkarmaktadır. Hukuku ortadan kaldıran OHAL düzeni altında patronlar sendika düşmanlığına devam etmektedir. İşten çıkarılan işçiler hemen işe geri alınmalı, fabrikada sendikalı işçiler üzerinde uygulanan baskılara son verilmeli, insanca çalışma koşulları sağlanmalıdır. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak OHAL’e, işçi katliamlarına, işten atmalara karşı işçi sınıfı ile dayanışma içinde olacağımızı, mücadelelerini mücadelemiz kabul ettiğimizi bir kere daha ilan ediyoruz.

İşçi sınıfının ancak örgütlü bir mücadele ile en temel haklarına sahip çıkabileceğinin bilinci ile işlerinden çıkarılan Posco Assan işçilerine dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Posco Assan patronu bilmelidir ki bu şehir bir işçi kentidir ve bu kent Posco Assan işçilerine sahip çıkacaktır. Tüm Kocaeli halkını Posco Assan işçileri ile dayanışmaya çağırıyor, Posco Assan işçilerinin direnişini selamlıyoruz. Posco Assan İşçisi Yalnız Değildir! Sendikal Örgütlenme Suç Değildir! Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kocaeli İl Örgütü

21 Kas 2017 - 13:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler