Bu işi yapacaklara yer de ürünler de Büyükşehir’den

Bu işi yapan girişimcilere hem yeri, hem de ürünleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi verecek. Teslimler başladı

Bu işi yapacaklara yer de ürünler de Büyükşehir’den
Bu işi yapacaklara yer de ürünler de Büyükşehir’den
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tavuk yetiştiriciliğine teşvik amacıyla başlattığı projenin startını verdi. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, istihdam oluşturmak ve doğal gezen tavuk yumurtası üretimini teşvik etmek amacıyla Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi’ni başlattı. Bu yıl ilk kez uygulanan yüzde 50 hibeli salma (gezen) tavukçuluk destekleme projesinde son çiviler çakılıyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projede işletme sahipleri önümüzdeki haftalarda organik yumurta üretimine başlayacak.

KÜMESLER TAMAM Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi kapsamında başvuru yapan 6 girişimcinin tavuk kümesleri tamamlandı. 60 metrekaresi kapalı betonarme bina olmak üzere bin metrekare alan içerisinde inşa edilen kümesler, ısı yalıtımlı ve yan sundurmalı olarak yapıldı. 

 

YÜKSEK VERİMLİ TAVUKLAR

Proje kapsamında tamamlanıp devreye alınan 6 adet tavuk kümesi önümüzdeki günlerde sahiplerine teslim edilecek. Bu kümeslerden 4 tanesi İzmit’in Kozluca, Kaynarca, Gülbahçe Kadriye, Ambarcı mahallelerinde bulunuyor. Kandıra’da ise Deliveli, Hacımazlı mahallelerinde iki adet kümes, işletme sahiplerine teslim edilmek için hazır hale getirildi. Yapılan kümeslerin her birine 250 adet Atak-S cinsi, yumurta verimi yüksek tavuklar verilecek. 

SON KONTROLLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik personel tarafından, inşası bitmiş olan kümeslerin kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan son rötuşların ardından kontrolleri de gerçekleştirilen kümesler, önümüzdeki hafta içerisinde ekipmanları ve 250 adet tavuk ile birlikte tam donanımlı olarak teslim edilecek.

11 Ara 2017 - 11:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Arzu - İnşAllah gerçekten organik olur çünkü ben öyle çok çiftlik biliyorum doğal diye katkılı yemler verip besliyorlar onuda kontrol etsinler bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 11:03


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler