‘Birileri Var’ ama Atatürk yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde binlerce şehit verilerek kazanılan Çanakkale Zaferi’yle ilgili “BİRİLERİ VAR” sloganıyla hazırlattığı kamu spotu ve afişlerde Atatürk’e yer vermedi!

‘Birileri Var’ ama Atatürk yok!
Haber albümü için resme tıklayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü için afiş, kartpostal ve kamu spotu hazırlattı. Afişler bilgisayarlara kaydetmek, sosyal medyada paylaşmak ve üst geçitler ile bilboardlarda kullanılmak üzere ayrı ayrı tasarlandı. “Birileri var…” sloganıyla hazırlanan afişlerde Ulu Önder Atatürk'ün fotoğrafının olmaması ise dikkat çekti. Türk Bayrağı taşıyan bir asker görseli kullanılarak hazırlanan bir afişte, “Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruat diyen bir milletin parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. İyi ki varsınız” ifadelerine yer verildi.

Kamu spotunda Yavuz Bingöl, Hakan Altun, Rasim Öztekin, Ufuk Bayraktar, Aynur Aydın, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gökçe Özyol, İsmail Filiz, Ali Kınık, Linet, Murat Kekilli, Şoray Uzun, Eşref Ziya Terzi, Berdan Mardini, Bahadır Sağlam ve Nihat Hatipoğlu yer aldı. Ancak Atatürk, burada da yoktu. Bakanlık sadece Çanakkale Zaferi için hazırlanan kartpostalda Atatürk'ün Çanakkale cephesindeki fotoğrafını kullandı. Kartpostallarda İngiliz devlet adamı Winston Churchill'in Atatürk için ‘Bir Kader Adam: Mustafa Kemal' sözü yer aldı.

TSK İSE ATATÜRK'Ü UNUTMADI

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıldönümü dolayısıyla afişler hazırladı. Geçtiğimiz yıl afişlerde Ulu Önder Mustafa Kemal'e yer verilmemişti. Bu yıl ise Atatürk'ün cephedeki fotoğrafı kullanıldı.

18 Mar 2018 - 09:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler