Bir yavru köpek vahşeti daha mı? Yer: İzmit...

Türkiye Sapanca’da kuyruğu ve bacakları kesilerek katledilen yavru köpeği konuşurken İzmit’te de bir yavru köpek, kaldırımda kanlar içinde can çekişerek can verdi. Köpeği bulan genç, yolda kan olmadığını dile getirdi

Bir yavru köpek vahşeti daha mı? Yer: İzmit...
Bir yavru köpek vahşeti daha mı? Yer: İzmit...
Haber albümü için resme tıklayın

Neler oluyor böyle? Şeytan mı girdi bu insanların içine? Yavru bir köpeğin, bir canlının kuyruğu ve bacaklarını kesecek kadar nasıl canileşebilir ki insan?

O psikolojiye nasıl gelebilir? Nasıl bu kadar vicdansız olabilir? Tüm Türkiye, SakaryaSapanca’da yaşanan bu vahşeti konuşuyor. İnsanlığın can çekiştiğini gösteren bu vahşetin ardından yaşamını yitiren o yavrunun, gözlerindeki acı ve masumiyetin yüreklere bıraktığı acıyı konuşuyor.

Bu acı olayın yankıları bitmeden bir üzücü görüntü de Kocaeli’nin İzmit ilçesinden geldi. Henüz yavru sayılabilecek bir köpek, Dünya Bankası mevkiinde kaldırımda kanlar içinde bağırsakları dışa taşmış şekilde can çekişiyordu ve CHP’nin ilimizdeki tanınan sevilen gençlerinden Deniz Ertuğrul tarafından fark edildi. Gece saat 02.00 sıralarıydı. Ertuğrul, kaldırımda kanlar içinde yatan ve fotoğraftan anlaşılacağı üzere 1-2 metre bağırsakları dışarı çıkmış şekilde sürünen ya da sürüklenen köpeğin can çekiştiğini gördü. Köpeğin inlemesi ortalığı inletiyordu. Diğer yavru köpekler de yaralı hayvanın başından ayrılmadı. Ertuğrul, hemen zabıta ekiplerini aradı, durumu bildirdi. Ertuğrul’un iddiasına göre zabıta ekipleri 40 dakika gibi bir sürede anca geldi ancak artık çok geçti, köpek can çekişe çekişe can vermişti. Ertuğrul, köpeği bir aracın ezdiğini düşündü, yola baktı ancak yolda kan izine rastlamadı. Köpeğin nasıl bu hale geldiği ya da getirildiği anlaşılamadı. Zabıta ekipleri, temizlik işlerini aradı, köpeğin cansız bedeni kaldırımdan alındı, olay da bu şekilde kapandı gitti.

Tüm Türkiye, bacakları ve kuyruğu kesildikten bir süre sonra can veren yavru köpeği konuşurken İzmit’teki olay da akıllara hayvanın öldürülme ihtimalini getirdi. Şimdi bu köpeği, bir araç ezerek bu hale getirip yol kenarına atıp yoluna devam etti de Ertuğrul, yoldaki kanı o karanlıkta fark mı edemedi, yoksa biri ya da birileri tarafından hayvanın karnı mı deşildi? Veyahut da başka köpekler tarafından mı bu hale getirildi. Çevredeki MOBESE ya da güvenlik kameralarının incelenip bu olayın bir kaza mı, başka köpeklerin saldırısı mı, yoksa bir vahşet mi olduğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Eğer, bu köpeği başka köpekler bu hale getirdiyse benzer bir saldırıyı bir çocuğa ya da yetişkine de yapabilirler. Bunu bir araç bu hale getirdiyse veterinere götürmek yerine hayvanı can çekişir şekilde yol kenarına atmasının da bir cezası olmalı. Yok bu hayvanı bir insan kasıtlı olarak bu hale getirdiyse o şahsın tespit edilip cinayetten yargılanması sağlanmalı. Yetkililerin konunun üzerine eğilmesi isteniyor.

Öte yandan daha önce bulduğu altın yüzüğü sahibine ulaşması için karakola götüren ve gece yaşanan bu vakada da talihsiz yavru köpeğin zabıta gelene kadar başında bekleyen Deniz Ertuğrul'u da ayrıca tebrik ediyoruz. 

17 Haz 2018 - 13:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Cemal - Kasten yapılmışsa vay insanlığımızın haline. Ama yazılanlara göre , iş makinesi çalılık alanları temizliyormuş. Görmemiş kaza da olabilir. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Vicdanımızın kaldıramayacağı şeyleri yapmayalım. Ne insana , ne hayvana , ne bitkiye durup dururken zarar vermemiz doğru değil. Ancak bize zarar vereceği durumlarda kendimizi korumalıyız. Bu korumada karşımızdakini yok etmek anlamına gelmemelidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 13:15
04

izmit - ulan nasıl bir vahşilik bu yahu halen yavrucak gözümün önüne geliyor sapanca insanına sesleneyim TAŞLADIĞINIZ YAVRU HAYVANLARI ALLAH yarattı bunu bılın be sahıp çıkın desemde neyse ALLAH CEHALETINIZI TEZ BITIRSIN ORADA YASAYAN SORUMLUDUR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 13:15
03

Baris - Bu hayvanlara kim bu vicdansizliklari yapiyorsa tanrım da onlara aynı cezaları versin insAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 13:15
02

İzmitli - Sapanca da yazlığını satıyor arkadaşım kızlarını bile hafta sonu gönderemiyor yobaz çok çağdışı insanlar var gündüz havaya ateş eden, kıçı kırık şahinlerle sürat, yobazların evleri süzmesi her şey var doğa harikası yer aama çağdaşlıktan uzak şaşırmadım yavru köpeğin başına gelen olaya normal

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 13:15
01

Akın Hüseyin - Allah belalarını verir tez zamanda böyle insanlıktan nasibini almayanlara!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 13:15


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler