Bir taraf sevinecek bir taraf üzülecek

Adalet ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanları, süresiz nafaka uygulamasında yeni düzenlemeye gidecek.

Adalet ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanları, ayrılan çiftlerin süresiznafaka uygulamasını gözden geçirecek. Uzmanların da katılacağı toplantıda süresiz olarak verilen nafakaya alternatif yollar aranacak.

SÜRESİZ NAFAKA, NAFAKA YÜKÜMLÜSÜNÜ ZORLUYOR

Boşanma sonucu yoksulluğa düşen eşe süresiz nafaka öngören ve nafaka yükümlüsü diğer eşi zor duruma düşürdüğü gerekçesi ile hükümete yönelik yapılan eleştiriler sonucu adımlar atıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 10 Ekim'de Ankara'da bir araya gelecek.

BELLİ BİR SÜREYE BAĞLANABİLİR

Yargı, STK ve ilgili kurumların temsilcileriyle akademisyenlerin de katılacağı toplantıda, süresiz nafaka maddesi tartışmaya açılacak. Akşam gazetesinin haberine göre, ortaya sunulacak çözüm önerileri arasında süresiz nafakaya belli bir süre getirilmesi de yer alıyor.

08 Eki 2018 - 13:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler