Bir markamız daha yabancılara satıldı..!

Türkiye’de Kocaeli dahil 44 şehirde 141 şubesiyle hizmet veren ünlü pizza markası yabancılara satıldı. Aynı şirket, yakın zaman önce de Tavuk Dünyası adlı restoranların hisselerini satın almıştı

Bir markamız daha  yabancılara satıldı..!
Haber albümü için resme tıklayın

İlk olarak İzmir’de büyük modern tesis kurarak PİZZA PİZZA ismiyle Türkiye’nin 44 noktasına yayılan ve İzmit’te Arastapark ile N City AVM’de bayiliği bulunan yerli marka yabancılara satıldı. Pizza Pizza bundan böyle başarılı ve hızlı büyüyen orta ölçekli şirketlere yatırım yapan ‘girişim sermayesi fonu’ Mediterra Capital’in eline geçti. Türk pizza restoran zinciri Pizza Pizza'nın hisselerinin tamamını satın alan yabancı fon şirketi, gerçekleşen satın alma kapsamında “Türkiye'nin en eski ve ikinci büyük pizza zinciri olan Pizza Pizza'nın pazardaki güçlü konumu ve kuruluşundan bu yana geçen 23 yılda geliştirdiği üretim ve hizmet kalitesi şirketimizin markaya olan güveninin temellerini oluşturan en önemli etkenlerdir. Bu sağlam temellere sahip olan Pizza Pizza’nın, Mediterra Capital’in sağlayacağı finansal ve stratejik destekle çok hızlı bir büyüme gerçekleştireceğine inanmaktayız. Mediterra Capital büyüme hedefleri kapsamında Pizza Pizza için pazarlama yatırımları ve kapasite artışı da dâhil olmak üzere; farklı stratejiler de geliştirerek, bunları hayata geçirecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Mediterra Capital, açıklamada aynı zamanda “Grubumuz, farklı konseptiyle dikkat çeken Tavuk Dünyası’ndan sonra gerçekleştirdiği Pizza Pizza satın almasıyla birlikte yiyecek-içecek ve restoran alanındaki yatırımlarını daha da güçlendirmiştir” ifadelerine de yer verdi.

1995 yılında İzmir'de kurulan Pizza Pizza, Türkiye'nin ikinci büyük pizza zinciri olarak, bugün 44 ilde bulunan 141 şubesinde konuklarını ağırlıyor.

İzmir Torbalı'da 8.000 m²’lik alan üzerine kurulu modern tesislerinde, üretim ve tedarik operasyonlarını gerçekleştiren Pizza Pizza, çalışmalarını bayilik (franchise) sistemi ile yürütüyor. Ege bölgesinde lider konumdaki şirketin, 38’sı İzmir’de olmak üzere sadece Ege Bölgesi’nde toplam 59 restoranı bulunuyor.

Pizza Pizza gerçekleşen bu satın almayla birlikte, Mediterra Capital’in gerek finansal gerekse de stratejik gücünden yararlanarak sağlayacağı hızlı bir büyüme ile Türkiye'nin önde gelen restoran zincirlerinden biri olmayı hedefliyor.

15 Ağu 2018 - 20:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler