Binlerce polis alınacak!

Yeni polis alımları sürüyor. Polis Akademisi Başkanlığı, polis memuru alımı ilanını dün internet sitesinde yayınladı

Buna göre en az lise mezunu olmak üzere 16 bin polis alınacak. Bunlardan lise mezunu olan 2500 aday, Polis Meslek Yüksek Okulları’nda eğitilmek üzere alınacak. Ön başvuru ve sınav bilgileri 30 Haziran’da Polis Akademisi’nin ‘pa.edu.tr’ adresinden duyurulacak.

3000 KOMİSER YARDIMCISI

Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne ise eğitilmek üzere ön lisans ve lisans mezunu 10 bin öğrenci adayı alınacak. Ayrıca 2018-2019 Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’ne de emniyet mensubu olmayan lisans mezunu, 300’ü kadın olmak üzere 3000 komiser yardımcısı adayı alınacak. İki alımla ilgili ön başvuru ve sınav bilgileri, 22 Temmuz’da Polis Akademisi’nin internet sitesinden duyurulacak.

EMNİYET MENSUBU OLAN

Ayrıca yine Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’ne 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için emniyet mensubu adaylar (meslekte fiilen iki yılını dolduran ve 45 yaşından gün almamış lisans mezunu polis memurları, başpolis memurları ve kıdemli başpolis memurları) arasından 450’si erkek, 50’si kadın olmak üzere toplam 500 komiser yardımcısı adayı alımı yapılacak.

26 May 2018 - 08:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler