Bilgi Köprüsü minikleri büyüklerine örnek oldu

İlimizin Bilingual eğitim sistemi ile etkin İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak da Almanca eğitimleri ile çift yabancı dil eğitiminde lider olan anaokulu Bilgi Köprüsü Kıds minikleri Engelliler Günü etkinliklerini bir haftaya yaydı

Bilgi Köprüsü minikleri büyüklerine örnek oldu
Bilgi Köprüsü minikleri büyüklerine örnek oldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’nin Bilingual eğitim sistemi ile etkin İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak da Almanca eğitimleri ile çift yabancı dil eğitiminde lider olan anaokulu Bilgi Köprüsü Kıds minikleri öğretmenleri rehberliğinde , velilerin de desteğiyle Engelliler günü’ nü bir haftaya yaydı. Okul yetkilileri amaçlarının bu tür etkinlikleri sadece o gün kutlamak olmadığını ,hayat felsefesi olarak benimsetebilmek için yaparak- yaşayarak eğitime önem verdiklerini söylediler.

AİLE KATILIMINDA ENGELLİLER GÜNÜ

İlk olarak 5 yaş grubu Sevgi Çocukları sınıfı ,arkadaşları Kıvanç Çoban’ın annesinin çalıştığı rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiler. Engelli çocukların yaşadığı zorlukları anlatabilmek için Hande hanımın hazırladığı ortam çocuklar tarafından ilgi ile izlendi ve uygulandı. Siyaha boyanmış gözlüklerle ,görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya çalışan minikleri, vücutlarının çeşitli bölgelerindeki hareketi kısıtlayan aletlerle denemeler çok etkilemiş görünüyordu. Öğretmenleri Bihter hanım ve Aysel Lady ile birlikte geçirdikleri bu sıra dışı etkinlik onların minik yüreklerinde unutulmaz bir deneyim oldu.

GÖRSEM GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

Bilgi Köprüsü minikleri geçen ay başlattıkları ve yıl sonuna kadar devam edecek MAVİ KAPAK projesi ile GÖRSEM GÖRME ENGELLİLER Derneği ile tanışmıştı. Onların engellerinin yapabilirliliklerine engel olmadığını fark edince kendileri ile bir etkinlik yapmak istediklerini bildirdiler.

SDKM KÜÇÜK SALONU TAHSİS ETTİ

Daha rahat ortamda verilmesi planlanan mini konser için SDKM küçük salonu GÖRSEM Görme Engellileri Derneği’ne tahsis etti. Derneğin tüm üyeleri de konser de hazır bulundu, çocuklarla birlikte onlar da eğlendi.

ENGELLER,HAYATIN RİTMİNİ YAKALAMAYA ENGEL OLMAZ

Dernek ile iş birliği yapılarak oyun havalarından oluşan mini bir konser düzenlendi.Solist ağabeyileri Mehmet ÖNERBAY,son derece etkiletici sesi ile onlara hitap ederken minikler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Org da ise aynı zamanda derneğin yönetim kurulunda olan ,ENGİN Albayrak vardı. Elektro sazda Şemsettin SALMAN son derece beğeni topladı. Mini konserin sonunda “Engel beyinlerde olmasın, fiziki engellerin aşılabileceğini sizler bize gösterdiniz” diyen okul müdürü Fikret KAYA kendilerine bir buket çiçek ve çocukların ve kurumun bağışını sunarak teşekkür etti.

SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM ÖNEMLİ

Okul müdürü Kaya , çocukların bu yaşta sosyal ve duygusal gelişimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak” Başkalarının duygularını fark edebilen, gerektiğinde yardıma hazır, çevresindeki olgu ve olaylara, davranışlara duyarlı çocuklar yetiştirmeye özen gösteriyoruz” dedi .

Okul öncesi eğitimde birinci hedeflerinin ,iyi insan olabilmek, karşısındakinin yerine kendisini koyabilmek, çevresindeki olayların farkına varabilmek, yardımlaşabilmek, doğruluk ve dürüstlüğün en önemli erdem olduğunu öğretebilmek olduğunu ifade Ederek ,bu konuda her zaman büyük destekçileri olan velilerine ve SDKM yönetimine de teşekkür etti.

11 Ara 2017 - 14:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler