Bilal Erdoğan, Atatürk’ün yaptığı devrimi eleştirdi!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, ilimizde katıldığı programda yaptığı konuşmada Atatürk tarafından gerçekleştirilen alfabe değişikliğine yani harf devrimine gönderme yaptı, bu değişikliğin amacının geçmiş ile bağı kesmek olduğu tahminini yürüttü

Bilal Erdoğan, Atatürk’ün yaptığı devrimi eleştirdi!
Bilal Erdoğan, Atatürk’ün yaptığı devrimi eleştirdi!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları kurultayı ilimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Bilal Erdoğan’ın, Atatürk en önemli devrimlerinden biri olan Arap alfabesine son verip Latin alfabesine geçişle ilgili “Tayyip Erdoğan dönemi ile müttefik dediklerinin önünde el pençe duran bir ülke değil mazlumların sesi olan bir ülke olduk. Bizim alfabemiz değiştirildiği zaman, bir günde değiştirilmesinin nedeni geçmiş ile bağımızı kesmekti sanırım. Osmanlı Türkçesini de öğrenin ki geçmişle olan bağımız güçlü kalsın. Bu gericilik falan değil. Gericilik aydınım diye diye bir arpa boyu yol gidememektir” dedi. 1 Kasım 1928 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Latin alfabesine dayalı yeni Türk alfabesinin kabulünden sonra ülkenin her köşesine açılan millet mekteplerinin başöğretmeni ilan edilmişti. Bilal Erdoğan’ın alfabenin değiştirilmesindeki amaçla ilgili yürüttüğü tahmin, “Geçmiş ile bağın kesilmesi” idi. Yani bu iddiaya göre Atatürk, Osmanlı ile olan tarihi bağı kesmek istemişti. Atatürk’ü CHP’ye bırakmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bu sözlerine ne diyeceği merak ediliyor.

BİLAL ERDOĞAN KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından, Türkiye’nin 25 ilinden seçilmiş, lider vasfına sahip 500 İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Meclis Başkanının katıldığı Türkiye Öğrenci Meclisi Kurultayı, bugün The Ness Otel’de gerçekleştirildi. 3 gün sürecek olan kurultayın ilk gününe Vali Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İlim Yayma mütevelli heyet başkanı Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Önder Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Ceylan, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

ESKİDEN MAHALLE BASKISI VARDI

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ben de İmam Hatip mezunuyum. İzmit’te yoktu Isparta’da eğitim gördüm. Bugün bu nesle ve insanlığa hizmet edecek model ve öncü insanlar yetişiyor. Biz İmam Hatip okuluna giderken mahalle baskısı vardı. Eskiden itilmiş insanlar gibi bakılırdı. Bazı iktidarlar okulları kapattı. Cumhurbaşkanımızın inancı ve kararlılığıyla artık İmam Hatip nesli kabul edilen ve umut bağlanan bir nesil haline geldi. Dinini ve ahlakı öğrensin diye çocuklarımızı İmam Hatiplere gönderiyoruz. Zor şartlar altında bunlar kazanıldı. Bizim çok daha fazla çalışmamız lazım. Türkiye’de rahatça dinimizi yaşayabiliyoruz, artık umut var. Bu yüzden daha bereketli hizmetler yapmak zorundayız. Bizde karamsarlık yok. Ne kadar gençle iletişim kurabilirsek o kadar kazançlı olacağız. Onlar sizin yol arkadaşlığınızı bekliyor” dedi.

DÖNÜM NOKTASINDA

Karaosmanoğlu’nun ardından söz alan Bilal Erdoğan, “Sizler geleceği temsil ediyorsunuz ve gelecekle bu kadar burun buruna geldiğimiz anlar çok az. Ülkemiz önemli bir dönüm noktasında. Ülkemizin geleceğini elinde tutan sizler dünyaya da damga vuracaksınız. Bulunduğumuz coğrafyanın şartları bizi böylesi hayati dönemeçlerle bırakıyor. Bölgede yeni federatif yapılar kurulmak isteniyor, sınırları tartışmaya açmak istiyorlar. İnsanlar ayrıştırılmaya çalışılıyor. Bunlar kadim milletimizi ve devletimizi yok etmek için tasarlanıyor. Bu coğrafyada son günlerde İsrail’in güvenliğine yönelik bir strateji oluşturulmaya çalışılıyor. İsrail’in güvenliğinden anladıkları çevresindekilerle barış içinde yaşaması değil İslam ülkelerinin kargaşaya sürüklenmesi. Mekke ve Medine ne kadar güvende olmazsa İsrail o kadar güvende olur diyen bir zihniyet var. Güneydeki terör de Kudüs’ün başkent yapılmak istenmesi Türkiye’yi karmaşaya sürüklenmek istenmesi için tasarlanıyor. Ben sizin yaşınızda bir imam hatipliyken, Başbakanın tansiyonuyla inip çıkan bir borsa vardı. Kat sayı mağduriyetini ilk biz yaşadık.

ALFABE DEĞİŞİMİ İLE BAĞIMIZ KESİLDİ

Tayyip Erdoğan dönemi ile müttefik dediklerinin önünde el pençe duran bir ülke değil mazlumların sesi olan bir ülke olduk. Bizim alfabemiz değiştirildiği zaman, bir günde değiştirilmesinin nedeni geçmiş ile bağımızı kesmekti sanırım. Osmanlı Türkçesini de öğrenin ki geçmişle olan bağımız güçlü kalsın. Bu gericilik falan değil. Gericilik aydınım diye diye bir arpa boyu yol gidememektir. AK Parti iktidarlarına kadar Türkiye’nin ilericileri ülkeyi yönettiler. Bu ilericilikten bahsedenler batının sadece şekli unsurlarını kopyalayıp onların teknolojisini, sanayi gelişimini hiç gündemlerine almadılar. Bir mandacılık zihniyetinin ötesine geçemediler. Türkiye’de camilerin ahırlara çevrildiğini, camilerin satıldığı ve yıkıldığı gibi 20 bine yakın örnek olduğu söyleniyor. Bu parti zihniyeti bunları yaptı. Bu zihniyet geçmişiyle hala hesaplaşmıyor. Ülkenin kimliğinden uzaklaşmasına neden olan bu parti hala orada duruyor ve bunların karşısında duracak olan sizsiniz. Bu ülkeye en çok zarar verenler sorumluluk almadan atıp tutanlardır, sizler öyle olmayacaksınız” şeklinde konuştu.

BABASI İLE ÇELİŞTİ

Atatürk, harf İnkılabının ilk adımı, 20 Mayıs 1928'de 1288 sayılı kanunla, Arap rakamlarının kullanılmasına son verilerek, uluslararası rakamların kabulü ile başlamıştı. 9 Ağustos 1928 gecesi İstanbul'da Sarayburnu Parkı'nda düzenlenmiş bir şenlik sırasında Atatürk, harf devrimini halka şöyle duyurmuştu: “Arkadaşlar, güzel dilimizi ifade etmek için yeni Türk harflerini kabul ediyoruz. Arkadaşlar, bizim güzel ahenkli, zengin lisanımız (dilimiz) yeni Türk harfleri ile kendini gösterecektir. Asırlardan beri kafalarımızı demir çerçeve içinde bulunduran, anlaşılmayan ve anlayamadığımız işaretlerden kendimizi kurtarmak mecburiyetindeyiz. Lisanımızı muhakkak anlamak istiyoruz. Bu yeni harflerle behemehal pek çabuk bir zamanda mükemmel bir surette anlaşacağız ki milletimizin yazısıyla kafasıyla bütün medeniyet aleminin yanında olduğunu gösterecektir. Vatandaşlar, yeni Türk harflerini çabuk öğreniniz. Bütün millete, kadına, erkeğe, köylüye, çobana, hamala, sandalcıya öğretiniz.” 1 Kasım 1928'de Latin alfabesine dayalı yeni Türk Alfabesinin kabulünden sonra, 24 Kasım 1928'de yayımlanan Millet Mektepleri Talimatnamesi gereğince, yurdun her köşesinde Millet Mektepleri açılmış, halka yeni harflerle okuma yazma öğretilmişti. Atatürk bu çalışmalara "Millet Mektepleri Başöğretmeni" sıfatıyla katılmıştı. Harf devrimi, büyük bir tarihi olay olarak geçer çünkü sosyal, kültürel ve siyasi alanda geniş yankıları olmuştur. Bilal Erdoğan’ın bu sözleri Atatürk’e yönelik olarak algılandı ve babası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’e yönelik son zamanlarda yaptığı övücü sözlerle çelişti.

GENÇLER KENDİNE GÜVENMELİ

Bilal Erdoğan’ın dikkat çeken sözlerinin ardından konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, gençlerin kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirtirken “Kocaeli olarak bu kurultaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sanayi de Türkiye’nin başkenti Kocaeli, vergi gelirlerinde ilk üçte, 35 liman ile ekonomiye büyük katkı sunuyor. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerin iyi bir şekilde milli şuurla yetişmesi çok önemli. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin önünde önemli hedefler koydu. Ülkemizde ve çevresinde yaşananlara baktığımızda milli birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Kendinize güvenmelisiniz. Bugün ülkemizin gücünü ve değerlerini tüm Dünyaya haykıran bir Cumhurbaşkanımız var. Haksızlık karşısında dik duran bir ülkeyiz. Sizlerde kendinize güvenmelisiniz” dedi.

BAKAN YILMAZ: DOĞUNUN İHMAL EDİLDİĞİ DÖNEM

Eğitim alanında yapılan yenilikler ve gelinen son durum hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Gençlik ülkemizin umudu ve geleceğidir. Bugünlerden yarınlara daha aydınlık bir ülke için gençlerimize güveniyoruz. Yılmadan yorulmadan çalışan gençlerimiz ülkemizi daha iyi bir yere taşıyacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin becerilerini geliştirilmeli, analitik düşünceye göre yetiştirilmesi gerekiyor. Refah içinde bir ülke geçlere yapılan yatırımdır. Ekonomi için, demokrasinin gelişmesi için kaliteli eğitim önemlidir. İnsanın yaşam standartlarını her alanda yükseltmek için eğitim alanında koyulan hedeflerin hepsine 2013 yılında ulaşıldı. Bizler Doğunun ihmal edildiği dönemde her alanda olduğu gibi en büyük yatırımı yine Doğuya yaptık. 1 Milyon 300 bine yakın insanımızı eğitime ulaşsın diye taşıyoruz. Müfredatımızı en kapsamlı şekilde güncelledik. Bizden önce milli gelirden eğitime yüzde 3 bile ayrılmıyordu, biz ise yüzde 6 ayırdık. Bu ülkede herkes kendine verilen görevi yaparsa ilerleyebiliriz” şeklinde konuştu.

18 Oca 2018 - 13:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

30

Yobaz savar - Ulan okadar meraklısın araplarada niye sülalece ABD de okudunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
29

Ergun T - Bır tencere aşureyi yapmak için 5 ülkeden malzemenin getirildiği ülkeye döndük. Hayvanın yediği saman bile dışardan geliyor. Çooook ileri gitmişiz çoook. Hiç yırtınmayın.. HER ESERİN BİR İMZASI VARDIR. BU ÜLKENİN İMZASIDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTÜR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
28

gerek yok - daha evvel sanki türk alfabesimi kullanılıyorduda sanki ....zaten arap alfabesi kullanılıyordu daha yaygın ve kolay kullanımı olan latin alfabesi tercih edildi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
27

cemil - '9 ağustos 1928 de Türk alfabesine geçilmiştir' denilmiş. Geçilen alfabe Latin alfabesidir. Şu an kullandığımız da latin alfabesidir, Türk alfabesi değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
26

HAMZA - Ulan Allahsızlar babalarımıza işten atılmadan çalışabileceği iş terleri açtı koca koca fabrikalarla donattı eski Türkiye.ya şimdi ülkede çalışanların alayı KÖLE Anlıyormusunuz.anlarsınızda işinize gelmez Allahsızlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
24

handi - Selamunaleykum arkadaslar.Bu adam abisi ile beraber askerliklerini dahi yapmadilar.Bakin yuzlerine nur kalmamis acaba neden.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
23

kocaelili - sen zavallı adam ATATÜRK hakkıknda en son konuşması gereken adamsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
22

gerek yok - sen kimsin nesin necisinde piyasaya çıkmış atıp tutuyosun...ATATÜRK ün tırnağı bile olamayacak dünki velet çıkmış ahkam kesiyo cahil cümrede onu dinliyo...memleketin geldiği duruma bak....hadi ordan sen gitde gemiciklerinle oyna

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
21

gerek yok - daha evvel sanki türk alfabesimi kullanılıyorduda sanki ....zaten arap alfabesi kullanılıyordu daha yaygın ve kolay kullanımı olan latin alfabesi tercih edildi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
20

Cemal - Kutsal kitapları okursanız , Rabbim babil de özellikle toplulukların dillerini birbirlerini etkileyip ateist olmasın diye değiştirmiştir. Hatta yüksek binalarda oturmalarını bile istememiş, dünyaya yayılmalarını babilden sağlamıştır diye yazıyor. Şimdi gelelim eleştirine , sen kimsin ki Allahın işine karışıyorsun. Bu kadar ırk ve dil olmasını istemiş ki olmuş. Demek ki Türkçenin de olmasını istemişki olmuş. Rabbim istemeden bu dünyada yaprak dahi kıpırdayamaz. Ha o dile çok meraklıysan , gidicen o dilin konuşulduğu yerde yaşıyacaksın. Bu arada toplumları dil olarak neden ayrıştırdığını anladın mı? Tekrar söylüyorum. Ateistlerin yani dinsizlerin önünü kesmiş ve kendisine inananları etkilemesin diye dilleri birbirine karıştırmıştır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
19

ALİ - İmam hatipli diye övünen ler once su Servet lerininbir hesabını verip sonrada ne kadar kul hakkı yedik diye hesabını versin sonra imam hatip yok Müslüman sallamasin bir de pensilvanya tür larına ne kadar imam Hatip li gitmiş bir soylesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
18

izmit' li - Osmanlı' da at arabasına binilirdi, bu Allah' sızlar yüzünden, geçmişle bağlarını kestikleri için en lüks uçaklara, helikopterlere, jiplere, otomobillere binmek zorunda kalıyorlar, gemicik sahibi oluyorlar :):):)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
16

haci - Cumhurbaskani tayyip erdogan aslan gibi 2 ogluda askerliklerini yapmadiklarindan tarih bilgilerinin ne kadar eksik oldugunu ortaya koyuyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
15

Esnaf - Ulan dürrük, Türk tarihi sadece Osmanlı ile mi sınırlı, Osmanlı 600 yı, Türk tarihi 7000 yıl. Yok neymiş geçmişle bağını kesmiş Atatürk. Tam tersi geçmişle bağını kurdu Atatürk, araplaşmış yozlaşmış uyuşturulmuş, hastalıktan, açlıktan, eziklikten, savaştan tükenmiş bir deri bir kemik kalmış bir milleti tekrar hakkettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmıştır. Ve bunu yaparken tüm dünyanın ve milletlerin gıpta ile baktığı yeni bir Türkiye cumhuriyeti kurmuştur. Ve kurduğu bu cumhuriyet o zaman ki bir çok medeniyete bile örnek olmuştur. Reziller sizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
14

xutkux - HADDİNİ BİL LAN...........
SEN KİMSİN , BÖYLE ZEVZEK ZEVZEK KONUŞUYORSUN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
13

ÜMİT ÇEVİK - HEPSI BARDAK GIBI DİZİLMİŞLER..
SİŹİ ELEŞTİRENLERİ HEMEN İÇERİ
ATIN....AMA SİZE ATIŞ SERBEST...
MİLLETİN VE BENİM KALBİMDEN ATATÜRK SEVDASINI GERÇEĞİNİ KİMSE ALAMAZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
12

Ergün - Babası ayrı kendisi ayrı diyor..
Neyinize hanginize inansın bu millet..
Bekleyin sadece..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
11

Musa mal - Adam siyaset bilimciyim diyor tabi Atatürk devrimlerini bilecek bilmediği yerde'de telefon eder babasına sorar '' Babacım 30 kadar devrim vardı hepsini eritemedim kalanıyla villa alayım'mı'' diye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
10

oktay - Arap alfabesi ile TÜRKCE yazip okunuyordu.buyuk ninem okuyor ve yaziyordu.Latin alfabesine gectik,ninem cahil oldu.ne kazandik.tarihimizi okuyamayan ,tarihimizden koparildik.Bu mudur devrim.abd mandasi olsaydik bu devrimi yapmaya korkardilar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
09

Oğuz - Gazete BARIŞI kınıyorum böyle gereksizleri haber yaptıkları İçin,MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bir kez daha büyüklüğünü gösterdi.Tek lider Başkomutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
08

ÖZLEM - KONUŞTURMASINLAR BUNUN GİBİ YARIM AKILLILARI, PARALARI BİLE SIFIRLAMAYI BİLE BECEREMEYEN BİLAL, SEN KİMSİN DE, ATATÜRK HAKKINDA KONUŞMAYI KENDİNE HAK GÖRÜYORSUN. AZ KALDI, SABRIMIZIN TAŞMASINA, O ZAMAN GÖRÜŞÜRÜZ SENİNLE.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
07

enki - yazacak çok şey var da yorum yazmaya korkar olduk,eskiden öylemiydi ,özgürlükte son noktamız işte bu,bakın haber sitelerine çoğunda yorum yapılması kapalı.ya yandaş yada korku belası.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
06

Ersoy Kandemir - Atatürk’ün tırnağı etmeyeceklerin fikirleri kendilerini ilgilendirir,Atatürk’ün resmini bile daha resmî internet sitesine koymayan kaymakamlara ateş püskürdüğümü valimiz başta oradaki herkese bildirir bugün iyiki de gelmemişim Başiskeleye,ne kadar Atatürk düşmanı varsa hepsini kınar ve beddua ederim.Fettulahı şakşaklayan,cemaatlere prim veren her türlü takiyyeciliği halka yapanlara Allah akıl ve hidayet versin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
04

TİMUCİN - bilal Erdeğana önerim mademki ATATÜRKÜN yaptığı devrim ve inkilaplardan bu kadar rahatsız oluyorsun o zaman o özlediğin hasret olduğun yaptığın konuşmalardan belli olan arap ülkelerine git bu ülkeyi terk et gemiciklerinle birlikte orada işşine devam edersin bu ülkede senin gibi olanlara yer yok üstelik seni tutanda yok bu şekilde özleminide gidermiş olursun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
03

Çeçen - babasının sayesinde konuşuyor... konuşsun bakalım. herşeyin bir zamanı var...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
02

Özizmitli 41 - Trkn rumuzlu arkadaş gerçekten türk ve müslüman olan bir insan kesinlikle ulu önder M.KemalATATÜRK'ü peygamber olarak görmez sadece ulusal kahraman olarak 7 düvele diz çöktürdüğü için lider görür sayın bilal erdoğana gelince bir kere olsun 115 tane hamile bırakılan 14 16 yaşlarinda ki kız çocuklarından bahsetgimi edemez ben evvela çürük raporunu kaldırıp askerligini yapanları muhatap alırım böylelerin sözleri sadece arap seviciligidir eski arap alfabesinini arayanlar gitsin arap ülkelerinde yaşasın sana gelince kesin akp li ak trolsün.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19
01

tarafsız - EVET ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ KURANI KERİM İ OKUYUP ANLAMAYALIM DİYE MÜSLÜMANLIĞI YOK ETMEK İÇİN YAPILMIŞ BİR YANLIŞ.HER ŞEY DIŞARDAN ALINIYORMUŞ DİYENLER EVET O SÖZÜNÜZDE DOĞRU HARFLER DIŞARDAN TAKVİM DIŞARDAN MEDENİ KANUN DIŞARDAN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 13:19


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler