Belediye tek işe iki ihale yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yıldız Konutları’nın inşası için 14 milyon liralık bir farkın ortaya çıktığı tartışmalı bir ihale gerçekleştirmişti

Belediye tek işe  iki ihale yapıyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Aynı belediye, aynı konutlar için şimdi de depo yapım ihalesi açtı. Depo yapımının neden ilk işe eklenmediği bilinmiyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşlarından Kent Konut İnşaat A.Ş.'nin yaptırdığı Yıldız Konutları ihalesinde 'resmi belgede sahtecilik', 'görevi kötüye kullanma' ve 'dolandırıcılık' iddiasıyla aralarında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Kent Konut yöneticilerinin bulunduğu 19 kişi hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış söz konusu olay büyük yankı uyandırmıştı.

Kent Konut'un, Akarca bölgesinde 28 Şubat 2011 tarihinde yaptırdığı Yıldız Konutları'nın ihalesine, en düşük teklifi Haldız İnşaat 74 milyon 200 bin TL ile vererek kazandı. Ancak ikinci en düşük teklifin sahibi olan Ankaralı Oraka İnşaat, Kamu İhale Kurumu'na şikayette bulunarak Haldız İnşaatın yeterliliğe sahip olmadığını ileri sürdü. Bunun üzerine ihale İzmitli Haldız İnşaattan alınıp ondan daha yüksek fiyat olan 88 milyon 865 bin TL teklif veren Oraka İnşaat'a verildi.

İhaleyi alan Oraka İnşaat firması Kent Konut İnşaat A.Ş. ile sözleşme imzalamasına rağmen firma sahibi bir süre sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Yıldız Konutları inşaatı işini yeniden İzmitli Haldız İnşaat firmasına devretti. Haldız İnşaat ihaleyi bu kez kendi verdiği düşük teklif yerine Oraka İnşaatın teklif ettiği 88 milyon 865 bin Lira bedelle devraldı. Bunun üzerine dava açıldı ancak müşteki olarak kamuyu temsilen davaya katılan olmadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 14 milyonluk zarar olmasına karşın ortaya çıkıp, davada müdahil olup kamunun hakkını aramadı. Dava sonuçlandı. Kent Konut’un ve belediyenin üst düzey yetkilileri bu davadan yırttı. Birkaç alt personele göstermelik cezalar verildi.

Bunun üzerine avukat Arzu Türkkal Enç kararı temyiz etti. Temyiz başvurusu hala sonuçlanmadı. Arzu Türkkal Enç’in talebi, kamunun zarar ettiği davaya müdahil olarak kabul edilmemelerini esas alıyor. Temyizle ilgili kararın ne zaman sonuçlanacağı bilinmiyor.

*

Belediyenin Yıldız Konutları bugün yine gündemde. Bugün saat 11.00’de konutlara 300 metrekare depo yapımı için ihale düzenlendi. Belediyenin tam 88 milyon lira para ödeyerek yaptırdığı konutlar için neden yeniden depo yapımı ihalesine çıktığı, söz konusu deponun mevcut projede yer alıp almadığı bilinmiyor. İhaleyi kimin kazandığı önemsiz, ancak ortada yine büyük yanlışlar var.

Madem Yıldız Konutları’nda bir depoya ihtiyaç olacaktı bu neden daha önceden tespit edilmedi?

88 milyonluk ihaledeki işe neden bu depo da eklenmedi?

Belediye tek bir iş için neden birden fazla ihaleye çıkıyor?

Yıldız Konutları’nın temyiz başvurusu ne zaman sonuçlanacak?

Belediyenin büyüklerine, üst düzey yetkililerine de dokunacaklar mı?

14 milyon liralık Yıldız Konutları zararını yine kamu, yine halk mı ödeyecek?

Haldızlar’a bir Allah’ın kulu çıkıp 74 milyon lira teklif ettiğin ihaleyi 88 milyon liraya yapmaya utanmadın mı diye sormayacak mı?

21 Kas 2017 - 08:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Adil Gül - Hah şöyle biraz sadede gelin de adam gibi haberler yapın. Tebrik ediyorum çok yerinde ve oturaklı bir sorgulama, kamu yararına iyi bir yazı olmuş...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 08:47


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler